Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Σπουδαία ξανά η Εθνική πόλο, 6-6 με Ιταλία


Μετά το θρίαμβο επί της Ουγγαρίας στην πρεμιέρα, η Εθνική πόλο αναδείχθηκε σήμερα ισόπαλη 6-6 με την πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για μία τεράστια επιτυχία, αφού προηγήθηκε 6-2 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Δύο γκολ των φουνταριστών, Αϊκάρντι και Μουρίκη, διαμόρφωσαν το 1-1 της πρώτης περιόδου. Στον ίδιο ρυθμό κύλησε και το δεύτερο οκτάλεπτο, με τον Παπαναστασίου να «απαντάει» στο γκολ του Λουόνγκο και το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται ισόπαλο 2-2, με τις ομάδες να έχουν συνολικά 0/8 με παίκτη παραπάνω.

Στην τρίτη περίοδο η ελληνική ομάδα έκανε ίσως το καλύτερο δίλεπτο (και κάτι) της ιστορίας της, αφού τέσσερα γκολ σε 130 δευτερόλεπτα, απέναντι σε τόσο ισχυρό αντίπαλο, είναι πολύ αμφίβολο αν έχει ξαναπετύχει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Το 4-0 ξεκίνησε με φάουλ του Γενηδουνιά, με σουτ του Καπότση, του Αργυρόπουλου και του Βλαχόπουλου για το 6-2.

Όμως, οι Ιταλοί δεν παράτησαν το παιχνίδι και ο Φιλιόλι με δύο συνεχόμενα γκολ έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης και οι Αϊκάρντι, Ετσενίκε ολοκλήρωσαν την επιστροφή και ισοφάρισαν σε 6-6, 1΄09΄΄ πριν τη λήξη.

Η «σετεμπέλο» θα μπορούσε μάλιστα και να νικήσει, αφού στην τελευταία επίθεση κέρδισε νέα αποβολή, αλλά ο Ζερδεβάς σταμάτησε τον Φιλιόλι.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια