WRC Ράλλυ Safari: Νικητής ο Ogier, άτυχος ο Neuville


O Sebastien Ogier πανηγύρισε την τέταρτη φετινή του νίκη στο Ράλι Σαφάρι, με τον Thierry Neuville να χάνει την πρωτοπορία στην αρχή της τελευταίας μέρας του αγώνα.

Το Ράλι Σαφάρι έκρυβε εκπλήξεις μέχρι το φινάλε του, με την επιστροφή των πληρωμάτων στην Κένυα 19 χρόνια μετά να αποδεικνύεται άκρως επεισοδιακή καθ'όλη τη διάρκειά της.

Η νίκη κατέληξε στα χέρια του Sebastien Ogier. Ο Γάλλος ήταν τρίτος στην αρχή της τελευταίας μέρας του αγώνα, όμως επωφελήθηκε από την ατυχία που «χτύπησε» και τον Thierry Neuville.

Μπαίνοντας στην SS14, ο Βέλγος ηγείτο του αγώνα, όταν σε μία δεξιά στροφή, βρήκε μία πέτρα και τη χτύπησε, με αποτέλεσμα να αστοχήσει η πίσω δεξιά ανάρτηση.

Ως εκ τούτου, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, αφήνοντας τον Takamoto Katsuta στην πρωτοπορία του Ράλι Σαφάρι με 4 ε.δ. να απομένουν, και τον Sebastien Ogier σε απόσταση βολής πίσω του.

Λίγο μετά, ο Γάλλος προσπέρασε και τον Ιάπωνα, και έφτασε στον τερματισμό όντας 1ος γενικής. Κάπως έτσι, ο Katsuta πήρε το πρώτο του βάθρο στην WRC κατηγορία.

Τρίτος τερμάτισε ο Ott Tanak, με την Hyundai έτσι να εξασφαλίζει τουλάχιστον μία θέση στο βάθρο μετά τα δράματα με Sordo και Neuville.

Τέταρτος πέρασε ο Adrian Fourmaux. Ο Γάλλος της M-Sport πήρε και την πρώτη του νίκη σε ειδική διαδρομή, στην SS16, ξεπερνώντας τον Gus Greensmith στη γενική κατάταξη.

Έκτος ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Kalle Rovanpera, όντας το τελευταίο RC1 αυτοκίνητο στη δεκάδα.

Τον ακολούθησαν τρεις Κενυάτες, οι O. Rai, K. Patel και C. Tundo, που έγιναν δεκτοί με μεγάλες χαρές από ανθρώπου της φυλής τον Μασάι στο τέλος της PowerStage.

Τη δεκάδα των RC1 έκλεισαν οι Evans, Bertelli και Sordo. 

Τέλος, στην PowerStage υπερίσχυσε ο Ott Tanak, με τους Rovanpera, Evans, Ogier και Sordo να ακολουθούν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια