WRC, Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας: 1-2 της Toyota με νίκη Ogier


Ο Sebastien Ogier κατέκτησε τη νίκη στο Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, με τον Elfyn Evans να διαμορφώνει το τρίτο φετινό 1-2 της Toyota.

Το φινάλε του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, 5ου γύρου του φετινού WRC, δεν επιφύλαξε απρόοπτα για τους πρωταγωνιστές.

Οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) έφτασαν στην τρίτη φετινή τους νίκη, μετά από Μόντε Κάρλο και Κροατία.

Η δεύτερη θέση των Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC), σήμανε το τρίτο φετινό 1-2 της ομάδας του Jari Matti Latvala.

Η τρίτη θέση των Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC), υπήρξε μικρή παρηγοριά για τη Hyundai.

Νίκη για Ogier στο Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας

Έχοντας δημιουργήσει διαφορά 38,9” από χθες , σήμερα οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia χρειάστηκε απλά να ελέγξουν το συναγωνισμό και να μείνουν μακριά από κακοτοπιές.

Αυτό πράγματι συνέβη, με τους Γάλλους να φτάνουν στην 52η νίκη της καριέρας τους, αυξάνοντας και τη διαφορά τους στο Πρωτάθλημα Οδηγών, στους 11 βαθμούς από τους Evans-Martin.

Πάντως οι Γάλλοι καρδιοχτύπησαν, όταν ο κινητήρας του αυτοκινήτου τους έσβησε για λίγο, μετά από πέρασμα σε νερά κατά την Power Stage, πρόβλημα που αντιμετώπισαν και οι Βρετανοί teammates τους.
 
Συνολικά, ακόμη και ο ίδιος ο Ogier, όταν ξεκινούσε τον χωμάτινο ιταλικό αγώνα ως πρώτος στο δρόμο, δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη. Ωστόσο είχε δείξει εξαρχής ότι είναι ικανός για το καλύτερο και έφτασε τελικά στη νίκη, έπειτα από τη χθεσινή εγκατάλειψη του Ott Tanak.

“Ήταν ένα απίστευτο Σαββατοκύριακο”, δήλωσε ο Sebastien Ogier. “Ήρθαμε εδώ ως πρώτοι στο δρόμο και σκεφτόμασταν πως θα ήταν καλύτερο να είχαμε μείνει στο σπίτι. Κάναμε καλή δουλειά στις δοκιμές και το αυτοκίνητο λειτουργούσε πολύ καλύτερα από ότι στην Πορτογαλία.

“Είχαμε μια εξαιρετική ημέρα την Παρασκευή και χθες καταφέραμε να επιστρέψουμε στην κορυφή. Σίγουρα, είναι καλό για το πρωτάθλημα”.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια