Διεθνή προβλήματα στο Ίντερνετ: Διακοπές σε κορυφαίες ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο


Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυβερνητικές και ενημερωτικές ιστοσελίδες και άλλα sites σε όλο τον κόσμο αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ. Όπως μετέδωσε το Reuters, υπάρχουν αναφορές που συνδέουν τα εν λόγω συμβάντα με προβλήματα στον αμερικανικό πάροχο υπηρεσιών cloud computing Fastly.

Προβλήματα αναφέρθηκαν σε ιστοσελίδες με υψηλό traffic, όπως το Reddit, το Amazon, το CNN, το Paypal, Spotify και οι New York Times, σύμφωνα με το Downdetector.com- αν και πολλά φαίνονταν να επανέρχονται σε κανονική λειτουργία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο έπεσε η κύρια ιστοσελίδα gov.uk της χώρας.

Το Fastly είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους (content delivery network providers) στον κόσμο. Όπως ανακοίνωσε, «το θέμα εντοπίστηκε και εφαρμόστηκε διόρθωση. Οι πελάτες μπορεί να βιώσουν αυξημένο φόρτο καθώς επιστρέφουν οι υπηρεσίες διεθνώς».

Νωρίτερα οι περισσότεροι τομείς εξυπηρέτησης του Fastly παρουσίαζαν «Degraded Performance» (υποβαθμισμένες επιδόσεις) σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Περίπου 21.000 χρήστες του Reddit ανέφεραν προβλήματα, ενώ πάνω από 2.000 είπαν ότι υπήρχαν προβλήματα στο Amazon, σύμφωνα με το Downdetector. Επίσης, προβλήματα αναφέρθηκαν και στο Twitch της Amazon, καθώς και στους Financial Times, τον Guardian, τους New York Times και το Bloomberg News. 


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια