Basket League: Πρωταθλητής για 40ή φορά στην Ιστορία του ο Παναθηναϊκός


Τον 40ό τίτλο στην ιστορία του και 12ο νταμπλ στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης (10/06) ο Παναθηναϊκός, μετά το εκτός έδρας 82-66 επί του Λαυρίου.

Οι «πράσινοι» στον 4ο τελικό των play off της Basket League έκαναν το 3-1 και κατέκτησαν το πρωτάθλημα, έχοντας απέναντί τους μία ομάδα που απέδειξε μέχρι το τελευταίο λεπτό ότι απόλυτα δικαιολογημένα έφτασε σε αυτό το σημείο.

Μετά το αρχικό 10-8 του Λαυρίου, η ομάδα του Όντεντ Κάτας απάντησε με σερί 9-0 κι έκτοτε δεν κοίταξε πίσω της. Ξέφυγε με 41-26, μπήκε με +10 στ΄ αποδυτήρια για το πρώτο μέρος (41-31) και παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε στο δεύτερο μέρος το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη, αυτή την φορά οι «πράσινοι» είχαν τις απαντήσεις και επί της ουσίας δεν απειλήθηκαν ποτέ.

Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να κάνει ένα ακόμη μεγάλο ματς και τον Ντίνο Μήτογλου άξιο συμπαραστάτη του, το «τριφύλλι» έφτασε στο στόχο του και με τον τρόπο αυτό έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο τη σεζόν 2020/2021 κατακτώντας το νταμπλ (είχε επικρατήσει και στον τελικό Κυπέλλου του Προμηθέα Πατρών).

Ο Παπαπέτρου με 24 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν σε ένα ακόμη ματς ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, που επίσης είχε σε μεγάλη βραδιά και τον Μήτογλου, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με double double (23 πόντους, 11 ριμπάουντ), ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Παπαγιάννη με 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο Ντιαλό με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Λαυριού, ενώ με 14 τελείωσε το ματς ο Κάρτερ και με 12 ο Γερομιχαλός.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια