WRC Ράλλυ Πορτογαλίας: Ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές


Ο πίνακας συμμετεχόντων του Ράλλυ Πορτογαλίας, 4ου αγώνα του WRC, περιλαμβάνει 81 αυτοκίνητα, εκ των οποίων 11 WRC και 43 Rally2.

Μετά από την περσινή του ακύρωση, λόγω της πανδημίας, ένας από τους πιο δημοφιλείς αγώνες του WRC, επανέρχεται στο προσκήνιο. Το Ράλλυ Πορτογαλίας λοιπόν, θα αποτελέσει τον 4ο γύρο του φετινού WRC, στις 20-23 Μαΐου.

Ο χωμάτινος αγώνας, αποτελείται από 3 αγωνιστικές ημέρες και 21 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 346,26 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Οι γνωστοί πρωταγωνιστές

Όπως πάντα, τα φώτα θα στραφούν στα εργοστασιακά πληρώματα με αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC.

Η πρωτοπόρος στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, Toyota, θα συμμετάσχει με τη γνωστή σύνθεση. Οι νικητές σε Μόντε Κάρλο και Κροατία, Sebastien Ogier-Julien Ingrassia, θα βρεθούν πρώτοι στο δρόμο την Παρασκευή 21 Μαΐου, αφού προηγούνται στη βαθμολογία. Ακόμη δύο Yaris WRC, προσφέροντας βαθμούς στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, θα μοιραστούν οι Elfyn Evans-Scott Martin και Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen. Στο τέταρτο αυτοκίνητο της ομάδας, θα βρεθούν οι Takamoto Katsuta-Dan Barritt.

Όσον αφορά στη Hyundai, τους “μόνιμους” Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe και Ott Tanak-Martin Jarveoja, θα πλαισιώσουν οι Dani Sordo-Borja Rozada. Ο Ισπανός επιστρέφει στα πηδάλια του Hyundai i20 Coupe WRC έπειτα από το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ενώ θα έχει για πρώτη φορά ως συνοδηγό τον Rozada. Ακόμη ένα i20 Coupe WRC, την τεχνική υποστήριξη του οποίου έχει αναλάβει η γαλλική 2C Competition, θα οδηγήσει ο Pierre Louis Loubet, που ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Vincent Landais. Ο νέος συνοδηγός του Loubet, θα ανακοινωθεί προσεχώς.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια