WRC Ράλλυ Πορτογαλίας: Πρώτη φετινή νίκη για τον Evans


Ο Elfyn Evans αναδείχθηκε νικητής στο Ράλλυ Πορτογαλίας, με τους Dani Sordo και Sebastien Ogier να τον συνοδεύουν στο βάθρο.

Το Ράλλυ Πορτογαλίας, 4ος γύρος του φετινού WRC, ολοκληρώθηκε με τους Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC) να πανηγυρίζουν την πρώτη τους φετινή νίκη και την τρίτη της Toyota, σε 4 αγώνες.

Στη δεύτερη θέση, τερμάτισαν οι Dani Sordo-Borja Rozada (Hyundai i20 Coupe WRC), ενώ στο βάθρο ανέβηκαν και οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC), οι οποίοι διατηρούνται στην κορυφή της βαθμολογίας, με διαφορά δύο βαθμών από τους teammates τους.

Με την επικράτησή του στην Πορτογαλία, όπου φιλοξενήθηκε ο πρώτος χωμάτινος αγώνας της φετινής σεζόν, ο Elfyn Evans έφτασε τις 4 νίκες στο WRC.

Οι Evans-Martin, που σε όλο το τριήμερο ήταν αναμφίβολα το ταχύτερο πλήρωμα της ομάδας τους, απέκτησαν το προβάδισμα μετά από τη χθεσινή εγκατάλειψη των Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) και σήμερα, δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης στους αντιπάλους τους.

Σημειώνοντας έναν εξαιρετικό χρόνο στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή της ημέρας -η οποία περιλάμβανε 5 ειδικές διαδρομές μήκους 49,47 αγωνιστικών χιλιομέτρων,- αύξησαν τη διαφορά από τους Sordo-Rozada.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τους Evans-Martin, οι οποίοι διεύρυναν τη διαφορά, για να φτάσουν στην τρίτη τους νίκη με την Toyota από τις αρχές του 2020. Με την πέμπτη θέση στην Power Stage, που τους προσέδωσε ακόμη έναν βαθμό, βρίσκονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μόλις 2 βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους Ogier-Ingrassia, που στην Power Stage σημείωσαν τον τρίτο χρόνο.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια