Η στιγμή της πτώσης του Κινεζικού πυραύλου στον Ινδικό Ωκεανό | Βίντεο


Ξημερώματα Κυριακής στα δυτικά του αρχιπελάγους των Μαλδιβών έπεσαν απομεινάρια του κινεζικού πυραύλου βάρους 21 τόνων - Σε επιφυλακή τέθηκαν και οι ελληνικές Αρχές - Σπόντες Αμερικανού αστροφυσικού στους Κινέζους κατασκευαστές του πυραύλου - Πέρυσι ένας ίδιος πύραυλος είχε πέσει στην  Ακτή Ελεφαντοστού.

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσαν τα ξημερώματα της Κυριακής τα απομεινάρια του πυραύλου της Κίνας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του πυραύλου καταστράφηκε κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα της Γης, μετέδωσαν κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, βάζοντας τέλος στις εικασίες και τις ανυσηχίες των τελευταίων ημερών για το πού θα έπεφταν τα συντρίμμια.

Οι συντεταγμένες που δόθηκαν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλέσθηκαν το Κινεζικό Γραφείο Επανδρωμένης Διαστημικής Μηχανικής, τοποθετούν το σημείο πρόσκρουσης στον ωκεανό, δυτικά του αρχιπελάγους των Μαλδίβων.


Τα συντρίμμια από τον πύραυλο Μεγάλη Πορεία (Long March) 5Β είχαν κάνει μερικούς να κοιτάζουν με ανησυχία προς τον ουρανό μετά την εκτόξευσή του, στις 29 Απριλίου, από το νησί Χαϊνάν της Κίνας, όμως το Κινεζικό Γραφείο Επανδρωμένης Διαστημικής Μηχανικής ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος από τα συντρίμμια κάηκαν στην ατμόσφαιρα.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως τμήματα του πυραύλου εισήλθαν και πάλι στην ατμόσφαιρα στις 10:24 π.μ. ώρα Πεκίνου (05:24 ώρα Ελλάδας) και έπεσαν σε μια τοποθεσία με τις συντεταγμένες γεωγραφικό μήκος 72,47 μοίρες ανατολικά και γεωγραφικό πλάτος 2,65 μοίρες βόρεια.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια