Έξυπνο ρολόι που ελέγχεται με χειρονομίες από την Apple


Μπορεί τα κινητά τηλέφωνα, οι υπολογιστές και κάποιες online υπηρεσίες και εφαρμογές να είναι η ατμομηχανή της Apple όμως η εταιρεία με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο έχει ρίξει στην αγορά και διαφόρων ειδών gadgets. Ένα από τα δημοφιλέστερα είναι το έξυπνο ρολόι Apple Watch που έκανε την εμφάνιση του το 2015.

Η Apple ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε και είναι διαθέσιμο στο καταναλωτικό κοινό ένα νέο εργαλείο για το ρολόι της. Το Assistive Touch επιτρέπει στον χρήστη του ρολογιού να ελέγχει την λειτουργία του με διάφορες χειρονομίες χωρίς να χρειάζεται να ακουμπήσει την συσκευή.

To ρολόι μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να δέχεται μια τηλεφωνική κλήση όταν ο χρήστης του κλείσει τα δάχτυλα του σαν να σφίγγει την γροθιά του. Θα μπορεί επίσης να απαντά σε κάποιο μήνυμα ενώνοντας τον δείκτη με τον αντίχειρα του. Το εργαλείο αυτό αναπτύχθηκε για να μπορούν να χρησιμοποιούν το ρολόι άτομα με προβλήματα όρασης ή άλλα προβλήματα υγείας που τους εμποδίζουν να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους συσκευές.

«Στην Apple πιστεύαμε πάντα ότι οι καλύτερες τεχνολογίες στον κόσμο πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων ανθρώπων και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία δουλεύουν ακατάπαυστα για υπάρχει προσβασιμότητα σε όλους σε οτιδήποτε φτιάχνουμε. Με αυτό το νέο εργαλείο ανεβάζουμε τα επίπεδα της καινοτομίας χρησιμοποιώντας τεχνολογίες επόμενης γενιάς για να δώσουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογίες της Apple σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους» δηλώνει η Σάρα Χέρλινγκερ, διευθύντρια του τομέα Πολιτικής και Πρωτοβουλιών Παγκόσμιας Προσβασιμότητας της Apple. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης τεχνολογίες που επιτρέπουν σε άτομα με προβλήματα όρασης να χρησιμοποιούν υπολογιστές και tablet.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια