Η ισραηλινή Αεροπορία κατέστρεψε τούνελ 90 χλμ της Χαμάς: «Διαλύσαμε σε 5 μέρες αυτό που έφτιαχναν επί 10 χρόνια»

Απάντηση από την Χαμάς: Χτύπησε ισραηλινό στρατιωτικό λεωφορείο!


Σοβαρό πλήγμα στην Χαμάς από την Αεροπορία του Ισραήλ, καθώς γνωστοποίησε σήμερα πως κατέστρεψε ένα εκτεταμένο σύστημα τούνελ στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ο ισραηλινός Στρατός διευκρίνισε ότι τα μαχητικά του αεροσκάφη κατέστρεψαν περισσότερα από 90 χιλιόμετρα τούνελ, τα οποία αποτελούν ένα υπόγειο σύστημα γνωστό με το όνομα Μετρό το οποίο χαρακτηρίζεται και ως «πόλη κάτω από την πόλη».

Στο βίντεο που ανέβασαν στο YouTube οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις αναφέρουν ότι «καταστρέψαμε σε 5 μέρες αυτό που η Χαμάς έφτιαχνε επί 10 χρόνια!».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιθέσεις από αέρος και οι βομβαρδισμοί του πυροβολικού συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύκτας, πλήττοντας διάφορους στόχους, ανάμεσά τους το σπίτι του διοικητή της Χαμάς Χαν Γιούνις, ένα εργοστάσιο κατασκευής όπλων της παλαιστινιακής οργάνωσης και εκτοξευτήρες ρουκετών.

Ο ισραηλινός Στρατός διευκρίνισε ότι οι υπόγειες αυτές σήραγγες αυτά κατασκευάστηκαν σε διάστημα πέντε ετών και μέσω αυτών η Χαμάς μετέφερε πυρομαχικά, τρόφιμα και μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας.

Βίντεο του ισραηλινού Στρατού δείχνει αναλυτικά τα πλήγματα που έχει πετύχει στο «Μετρό» τις τελευταίες μέρες:

«Το "Μετρό τρόμου" χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές, ως κρυψώνα για τους τρομοκράτες της Χαμάς μετά την εκτόξευση ρουκετών», συνεχίζει σε άλλο σημείο.

«Το πολύπλοκο αυτό σύστημα επέτρεψε σε στρατιώτες να κινούνται ελεύθερα και να επιχειρούν βομβαρδισμούς χωρίς να εκτίθενται, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ως αποθηκευτικός χώρος για όπλα και πολλά άλλα πολεμοφόδια», καταλήγει.



Η Χαμάς απάντησε καταστρέφοντας λίγη ώρα αργότερα ένα ισραηλινό στρατιωτικό λεωφορείο. Ένας στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφριά. 

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια