Formula 1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Pole position στο νήμα για τον Hamilton


Ο Lewis Hamilton πανηγυρίσε την 99η pole position της καριέρας του, την ώρα που ο Sergio Perez υπερτέρησε του Max Verstappen στον δεύτερο αγώνα τους μαζί. Πανωλεθρία για τον Bottas.

Οι κατατακτήριες στην Εμίλια-Ρομάνια ήταν άκρως ενδιαφέρουσες, προμηνύοντας έναν ωραίο αγώνα το μεσημέρι της Κυριακής.

Στο Q1, νωρίς είχαμε το πρώτο απρόοπτο, με τον Yuki Tsunoda να χάνει το πίσω μέρος της ΑΤ02 στον πρώτο του γρήγορο γύρο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στις μπαριέρες και να τεθεί εκτός συνέχειας. Η διαδικασία διεκόπη μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο.

Με την επανεκκίνηση, άπαντες βγήκαν με τη μαλακή γόμα για να μπορέσουν να γράψουν έναν αρκούντως ικανοποιητικό χρόνο και να προκριθούν στο Q2.

Ο Bottas σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με τον Lewis Hamilton 2ο, ενώ ο Lando Norris παρέμεινε ψηλά και μετά το FP3, γράφοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο.

Με αυτόν τον τρόπο άφησε πίσω του τους Verstappen και Perez, την ώρα που στο midfield, η Ferrari έμεινε εντός δεκάδας, με τον Stroll να βελτιώνεται, σε αντίθεση με τον Ricciardo που συνέχιζε να βρίσκεται αρκετά μακριά από τον άμεσο ανταγωνισμό του.

Στα τελευταία 2 λεπτά, η πίστα ήταν στην καλύτερη κατάσταση, και αυτό έφερε ξαφνικά τον Ocon 5ο, τον Latifi 12ο και τον Russell 14ο.

Εκτός συνέχειας έμειναν οι Raikkonen, Giovinazzi, Schumacher και Mazepin.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια