Μεγάλος υβριδικός πόλεμος προετοιμάζεται στην Ουκρανία από Ρώσους , Τούρκους, Ουκρανούς και Δύση


Πληροφορίες από κοινωνικά δίκτυα μιλούν για μεταφορά επίλεκτων μονάδων φιλορώσων  σκληροτράχηλων (και ψυχρών εκτελεστών) Τσετσένων κομάντος του γνωστού Καντίρωφ (κυβερνήτης στην Τσετσενία), οι οποίοι όπως δείχνουν τα πράγματα θα αντιμετωπίσουν τους Σύριους μισθοφόρους του Ερντογάν.


“Οι Τσετσένοι του Καντίροφ πολέμησαν με την πλευρά των φιλορώσων του L / DNR, ενώ οι “άλλοι” Τσετσένοι με την ουκρανική πλευρά το 2014. Υπήρχαν ακόμη και Σέρβοι και Βούλγαροι που πολεμούσαν στην πλευρά των φιλορώσων ενώ Αζέροι πολεμούσαν με την ουκρανική πλευρά”, αναφέρουν πηγές σε κοινωνικά δίκτυα.

Στο απόλυτα επικίνδυνο από γεωπολιτικής άποψης σενάριο, παρουσίας μισθοφόρων του συριακού εθνικού στρατού στην Ουκρανία, η λογική απάντηση του Πούτιν θα είναι σχεδόν σίγουρα οι σκληροτράχηλοι φιλορώσοι Τσετσένοι του Καντίρωφ και για αυτό δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποκάλυψε την είδηση ότι η ΜΙΤ έχει δώσει εντολή στους ηγέτες του  «Εθνικού Στρατού» στη Συρία, να προετοιμαστούν για την Ουκρανία, και αυτό το γνωρίζουν ήδη οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και φυσικά το Κρεμλίνο.

Οι Τσετσένοι κομάντος όμως είναι η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή ειδικών δυνάμεων που διατίθενται από το Κρεμλίνο. Οι Τσετσένοι έκαναν τρομερή δουλειά στη Συρία. Η Μουσουλμανική επαρχία της Τσετσενίας διαθέτει μια εγχώρια δομή ασφάλειας που απαρτίζεται από 30.000 στρατιώτες, πολλοί από τους οποίους είναι εξαιρετικά εκπαιδευμένοι και υπακούουν απευθείας στον διορισμένο από τον Πούτιν ηγέτη, Ramzan Kadyrov.

Ουκρανοί μισθοφόροι έκαναν  επιχείρηση εντοπισμού ναρκοπεδίων ενδεικτικό των προθέσεων του Κιέβου.

Στην γραμμή επαφής τώρα στην Α.Ουκρανία στις 4 Απριλίου το βράδυ, και υπό την κάλυψη βροχερών καιρικών συνθηκών και ομίχλης, είχαμε στρατιωτική επιχείρηση των Ουκρανών, οι οποίοι προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν αναγνώριση ναρκοπεδίων στην περιοχή του Νίζνι Νόβγκοροντ, ενδεικτικό των επιθετικών προθέσεων.

Ρωσόφωνοι μαζί με Ρώσους κομάντος, φέρονται να εντόπισαν την ουκρανική ομάδα και τους έστησαν παγίδα υλοποιώντας στην συνέχεια επίθεση με διασταυρούμενα πυρά. Κατά την διάρκεια της σύντομης μάχης, οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υποχώρησαν ταχύτατα στις θέσεις τους.

Κατά την επιθεώρηση ενός τμήματος του ναρκοπεδίου, οι Ρωσόφωνοι στρατιώτες ανακάλυψαν το πτώμα ενός νεκρού Ουκρανού μαχητή.

Κοντά στο σώμα βρέθηκαν μέσα αποναρκοθέτησης. Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες της 10ης ταξιαρχίας πεζικού των ρωσόφωνων, ο νεκρός σαμποτέρ αποδείχθηκε μισθοφόρος.
 
Ήταν μέλος  ομάδας που είχε καθήκον να αναγνωρίζει ναρκοπέδια και τοποθετεί σημάνσεις.  Μαζί του, βρέθηκε ένας συσκευή ανίχνευσης ναρκών, καθώς και συσκευές για την εξόρυξη τους.

Όλα δείχνουν ότι είμαστε κοντά πλέον σε ραγδαίες εξελίξεις στην Α.Ουκρανία, οι οποίες θα φέρουν ακόμα πιο κοντά το σενάριο ενός μεγάλου αυτήν την φορά υβριδικού πολέμου στην επικαιρότητα, αφού δεν συμφέρει κανέναν η εμπλοκή τακτικών δυνάμεων όπως όλα δείχνουν.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια