Θρήνος στο Ισραήλ: Πάνω από 44 νεκροί ανάμεσά τους και παιδιά - Ποδοπατήθηκαν σε θρησκευτική γιορτή


Το Ισραήλ θρηνεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο πολύνεκρες τραγωδίες του σε καιρό ειρήνης. Δεκάδες άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ποδοπατήθηκαν στη διάρκεια ολονύχτιας θρησκευτικής γιορτής στο Όρος Μερόν, στο βόρειο Ισραήλ,όπου η γιορτή μετατράπηκε σε τραγωδία και θρήνο.

Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 44, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 150 και πολλοί από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, γεγονός που κάνει τις Αρχές να εκφράζουν φόβους οτι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Δεκάδες χιλιάδες υπερορθόδοξοι Εβραίοι είχαν συγκεντρωθεί στο Όρος Μερόν, όπου βρίσκεται ο τάφος ενός ραβίνου του 2ου αιώνα, για την ετήσια γιορτή Λαγκ Μπ’ομέρ, για ολονύχτιες προσευχές, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια γύρω από φωτιές.

Ο Ελι Μπέερ διευθυντής μιας ισραηλινής εθελοντικής υπηρεσίας ασθενοφόρων, δήλωσε συγκλονισμένος από το μέγεθος του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί στο όρος Μερόν κάνοντας λόγο για περισσότερους από 100.000 ανθρώπους.

Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στο Στρατιωτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό, μεταξύ των νεκρών είναι και παιδιά. «Δυστυχώς, βρήκαμε μικρά παιδιά ποδοπατημένα εκεί και τους προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες. Καταφέραμε να σώσουμε μερικά από αυτά», είπε.

Εκπρόσωπος του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Magen David Adom είπε ότι τουλάχιστον 14 από τους περίπου 150 τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση αφού μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια