Πρωτοφανής διασυρμός της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (1-5)

INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ MATTHAIOS
Σε ένα πρωτοφανή εντός έδρας διασυρμό υποχρέωσε την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε στο ΟΑΚΑ διαλύοντας την Ένωση με 5-1, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.

Οι «ερυθρόλευκοι», πλέον, μετρούν δύο στα δύο στα play off και χρειάζονται ακόμα έξι βαθμούς για να πανηγυρίσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ υποχώρησε στην 5η θέση της κατάταξης κι αν συνεχίσει έτσι δεν θα βγει ούτε στην Ευρώπη.

Το τελικό σκορ δεν αφήνει κανένα περιθώριο για κριτική στον αγώνα. Από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό ο Ολυμπιακός κυριάρχησε ολοκληρωτικά στον αγωνιστικό χώρο και υποχρέωσε την Ένωση να βιώσει μία από τις πιο μαύρες μέρες της ιστορίας της.

Πλέον, μετά και τις αποδοκιμασίες που σημειώθηκαν μετά τον αγώνα κατά παικτών και Χιμένεθ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στην Ένωση, καθώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης (αποχώρησε έξαλλος στο ημίχρονο) αναμένεται να πάρει δραστικές αποφάσεις για όλους και για όλα. Δεν αποκλείεται ακόμη και η άμεση απομάκρυνση του Χιμένεθ, αλλά και να «τελειώσουν» κάποιοι παίκτες.

Στο 17΄ ξεκίνησε ο χορός των ατομικών λαθών των παικτών της ΑΕΚ με τον Καμαρά να σουτάρει από μακριά, τη μπάλα να εξωστρακίζεται στο κεφάλι του Χνιντ για να ανοίγει το σκορ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μάνταλος πλάσαρε και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα, πρόλαβε να την αγγίζει ο Τάνκοβιτς που ήταν σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα το γκολ να ακυρωθεί!

Στο 23΄ ο Μασούρας έφυγε στην πλάτη των Χνιντ, Νταντσένκο που δεν έπαιξαν σωστά το οφσάιντ και σούταρε δυνατά στην κλειστή γωνία του Αθανασιάδη για το 0-2.

Δώδεκα λεπτά μετά Λόπες λες κι έκανε προπόνηση γύρισε τη μπάλα με κεφαλιά προς τον τερματοφύλακά του, αλλά ουσιαστικά έβγαλε... ασίστ στον Ελ Αραμπί και ο Μαροκινός από κοντά έγραψε το 0-3.

Ο εφιάλτης χωρίς τέλος συνεχίστηκε όταν στο 45΄ ο Μασούρας βγήκε ξανά στην πλάτη των Χνιντ, Νταντσένκο και πλάσαρε τον Αθανασιάδη για το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα στο δεύτερο μέρος. Το μόνο που άλλαξε ήταν το μέγεθος της συντριβής, όταν στο 74΄ ο Κώστας Φορτούνης έγραψε το 0-5. Στο 88΄ ο Ανσαριφάρντ μείωσε στο τελικό 5-1 με κοντινό πλασέ μετά από πάσσα του Ολιβέιρα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σα να μην έγινε ποτέ. 'Αλλωστε είχε ήδη φανεί ότι πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε το «τρίτο» ημίχρονο με τις εξελίξεις που είναι σίγουρο ότι θα δρομολογηθούν στο στρατόπεδο της ΑΕΚ...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια