NASA: Οι πρώτοι ήχοι από τον Άρη - Ο θόρυβος που προβληματίζει τους επιστήμονες


Στη διάθεση των επιστημόνων είναι οι πρώτοι ήχοι από τον πλανήτη Άρη που έστειλε το ρόβερ της NASA, Perseverance. Τους ειδικούς ωστόσο προβληματίζει ένας συγκεκριμένος θόρυβος. Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα.

Το ειδικά σχεδιασμένο ρόβερ της NASA έστειλε το πρώτο ηχητικό απόσπασμα από τον πλανήτη Άρη και οι επιστήμονες εξετάζουν με προσοχή κάθε ήχο που ακούγεται. 

Σε αυτήν την πρώτη ηχογράφηση από τον «κόκκινο» πλανήτη, μπορεί κανείς να διακρίνει έναν μεταλλικό ήχο που μοιάζει σαν κάτι να σέρνεται ή να «βρίσκει» στην επιφάνεια του πλανήτη, κάτι που έχει προκαλέσει τον προβληματισμό των επιστημόνων της NASA. 

Οι θόρυβοι που έγιναν από τους έξι μεταλλικούς τροχούς του ρόβερ Perseverance στην πρώτη δοκιμαστική διαδρομή πριν δύο εβδομάδες αποτελούν μέρος μιας ροής ήχου 16 λεπτών σε πρώτη διάρκεια, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη από το εργαστήριο Jet Propulsion στην Πασαντένα της Καλιφόρνια.


Στις 18 Φεβρουαρίου, το ρομπότ Perseverance προσεδαφίστηκε στον πλανήτη Άρη με αποστολή την εξερεύνηση του εδάφους ώστε να στείλει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από την επιφάνεια του «κόκκινου» πλανήτη.

Το Perseverance, το οποίο προγραμματίζεται να διανύσει 15 χιλιόμετρα μέσα στο επόμενο αρειανό έτος (αντιστοιχεί σε περίπου δύο γήινα έτη), είναι το πιο εξελιγμένο κινητό εργαστήριο αστροβιολογίας που έχει σταλεί σε άλλο πλανήτη ή δορυφόρο.

Στόχος είναι η αναζήτηση ιχνών μικροβιακής ζωής, η οποία θα επιτευχθεί αν όλα πάνε καλά χάρη στα πολλά επιστημονικά όργανα, τον ρομποτικό βραχίονα και τις υψηλής ανάλυσης κάμερές του.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια