Δείτε με ένα κλικ όσα ξέρει η Google για εσάς


Μία χρήστης του Tik Tok αποκαλύπτει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πώς να βρείτε όλα όσα γνωρίζει η Google για τους χρήστες της.

Μέσω ενός σύντομου βίντεο, η χρήστης του Tik Tok με την κωδική ονομασία «yorgoandlea» αποκάλυψε με ποιον τρόπο μπορεί κανείς να μάθει όλα όσα γνωρίζει η Google για τους χρήστες της, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αρκεί να πατήσετε στο Google «ads settings» και θα οδηγηθείτε στη σελίδα ρυθμίσεων του λογαριασμού σας για την «Εξατομίκευση διαφημίσεων». Εφόσον έχετε ενεργοποιημένη τη σχετική υπηρεσία, στο κάτω μέρος της σελίδας, βρίσκονται οι πληροφορίες που αποθηκεύει η Google -μεταξύ άλλων- για την ηλικία σας, το φύλο ή τις γλώσσες. Δείχνει επίσης τομείς ενδιαφερόντων όπως πχ. η «αρχιτεκτονική» και «ηχητικός εξοπλισμός», όπως στην περίπτωση της νεαρής «tiktoker».

@yorgoandlea

try it!!! #fyp #fy #foryoupage #forupage #foryou #4upage #fypage

♬ Oh No - Kreepa

​Η εταιρεία συλλέγει προσωπικές πληροφορίες για τους χρήστες της, όπως τα βίντεο που έχουν παρακολουθήσει, την τοποθεσία, στοιχεία για τα cookies καθώς και τις διαφημίσεις που έχει «κλικάρει» ο χρήστης ή ακόμα και τις προσωποποιημένες διαφημίσεις όταν ο χρήστης πλοηγείται στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, η εταιρεία διασφαλίζει τη μη προώθηση των προσωπικών πληροφοριών, ενώ δεν παρέχει τις σχετικές πληροφορίες στους διαφημιστές.

Σύμφωνα με τη Google, μπορεί κάποιος να απενεργοποιήσει τη σχετική λειτουργία.

Μπαίνοντας στο λογαριασμό του στη Google, στις «πληροφορίες και προσωποποίηση» (Data and personalization) και στη συνέχεια στην «προσωποποίηση διαφημίσεων» (personalization of ads) και, σε αυτό το πεδίο, στο «προσθήκη ρυθμίσεων» (ad settings).

Το βίντεο έγινε viral και ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο προβολές.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια