Ο γιατρός και τηλεοπτικός παρουσιαστής, Αλεξάντερ Μιασνίκοφ τάσσεται υπέρ της συχνής κατανάλωσης καφέ ή τσαγιού καθώς αυτά τα ροφήματα δεν είναι τόσο επιβλαβή όσο τα αναψυκτικά ή οι χυμοί φρούτων.
Μετά από μια περίοδο «προσαρμογής» η κατανάλωση καφέ δεν προκαλεί πίεση σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ειδικός. Μάλιστα, η τακτική κατανάλωση του συγκεκριμένου ροφήματος ενδέχεται να μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών, ακόμη και των αρρυθμιών.
Παράλληλα, το τσάι έχει μεγάλη ποσότητα πολυφαινολών που σε πολλές περιπτώσεις μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου.
Από την άλλη χυμοί και αναψυκτικά περιέχουν πολλή ζάχαρη, η οποία είναι επιβλαβής σε τέτοια επίπεδα, όπως τονίζει ο ειδικός.
Ο κ. Μιασνίκοφ συμβουλεύει επίσης να μην πιστεύουμε στον μύθο περί «απαραίτητης» ποσότητας κατανάλωσης νερού ανά ημέρα. Σύμφωνα με τον ειδικό, στόχος είναι η ικανοποίηση της δίψας μας ενώ σημείωσε ότι ο καθένας μας ξεχωριστά έχει διαφορετικές ανάγκες κατανάλωσης νερού.
0 Σχόλια