Προβάδισμα για την Ευρώπη ο ΠΑΟΚ


Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο πρώτο ντέρμπι των play off της Super League, καθώς εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και με δύο γκολ του Αντριγια Ζίβκοβιτς επικράτησε με 3-1 της ΑΕΚ στην Τούμπα.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία με το... καλημέρα στο μίνι πρωτάθλημα ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας στην 4η την Ένωση κι ως εκ τούτου έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει ένα από τα τρία ευρωπαϊκά «εισιτήρια».

Από την πλευρά της η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αλλά είχε σημαντικά προβλήματα στην αμυντική της γραμμή. Δέχτηκε δύο γκολ με την έναρξη των ημιχρόνων και παρότι «απάντησε» την πρώτη φορά, μετά το γκολ του Σφιντέρσκι στο 46΄ δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και δεν απείλησε ουσιαστικά τους «ασπρόμαυρους».

Μόλις στο 3' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος πήρε την κεφαλιά - πάσα από τον Ίνγκασον και με ωραίο γωνιακό σουτ «έγραψε» το 1-0.

Στο 21΄ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ με τον Σβαμπ, η κεφαλιά του οποίου από το σημείο του πέναλτι έφυγε άουτ.

Ότι δεν κατάφερε ο Αυστριακός μέσος, όμως, το πέτυχε ο Σφιντέρσκι στο 30΄ από ασίστ του Ελ Καντουρί, αλλά με υπόδειξη από τον διαιτητή VAR το γκολ του Πολωνού δε μέτρησε μιας και στο ξεκίνημα της φάσης ο Μαροκινός χρησιμοποίησε το  χέρι του.

Η ΑΕΚ ανέβηκε προς το τέλος του πρώτου μέρους κι αφού απείλησε στο 42΄ με το σουτ του Ολιβέϊρα (άουτ), στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πορτογάλος πλάσαρε τον Πασχαλάκη μετά από πολύ ωραία ασιστ του Μάνταλου. .

Πριν καλά-καλά ζεσταθούν οι παίκτες των δύο ομάδων στην επανάληψη (πέρασαν μόλις 17 δευτερόλεπτα) ο Σφιντέρσκι έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους με πλασέ, μετά από μεταβίβαση του Τζόλη.

Με σωστή διαχείριση οι παίκτες του Γκαρσία δεν επέτρεψαν στους «κιτρινόμαυρους» να τους απειλήσουν ουσιαστικά και στο 89΄ «σφράγισαν» τη νίκη τους με το ωραίο τελείωμα του Ζίφκοβιτ.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια