Στον τελικό του Ακαπούλκο ο απίθανος Τσιτσιπάς

REUTERS/PIROSCHKA VAN DE WOUW
Παίζοντας εξαιρετικό τένις ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε άνετα με 2-0 σετ (6-1, 6-3) επί του Λορέντζο Μουσέτι κι εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τον τελικό του τουρνουά τένις που διεξάγεται στο Ακαπούλκο.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών πήγε στο Μεξικό ως το νούμερο 1 του ταμπλό και φαβορί για το τρόπαιο και μέχρι τώρα έχει επιβεβαιώσει τα προγνωστικά. Μετά τους Περ, Ίσνερ και Αλιασίμ, συνέχισε τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στην παρθενική του συμμετοχή στο Ακαπούλκο και δείχνει έτοιμος για να σηκώσει το τρόπαιο.

Αντίπαλός του στον τελικό του Abierto Mexicano Open θα είναι το νο2 του ταμπλό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε φύγει νικητής από τον γερμανικό «εμφύλιο» με 2-0 (6-4, 7-6 (4) επί του Ντόμινικ Κέπφερ.

Απέναντι σε έναν φιλόδοξο αντίπαλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν σοβαρός και συγκεντρωμένος από το πρώτο σετ και δεν επέτρεψε σε καμία στιγμή του ματς στον 19χρονο Ιταλό να τον αμφισβητήτσει.

Μόλις μία ώρα και 17 λεπτά χρειάστηκε ο 22χρονος πρωταθλητής για για να φτάσει στη νίκη. Μπήκε δυνατά στο ματς κι από τα πρώτα του χτυπήματα θέλησε να πιέσει το σερβίς του αντιπάλου του, κάτι που πέτυχε... με το καλημέρα και με δύο σερί breaks στο 4ο και 6ο game του πρώτου σετ, έφτασε εύκολα στην κατάκτησή του με 6-1 μετά από 33 λεπτά.

Στο 2ο ο Ιταλός Μουσέτι ήταν κάπως πιο ανταγωνιστικός, καθώς κατάφερε να παραμείνει περισσότερο στα ράλι, ωστόσο η διαφορά δυναμικότητας των δύο ημιφιναλίστ ήταν μεγάλη. Μετά το 3-3, ο Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και με δύο ακόμη breaks έφτασε άνετα στο 6-3 και στο 2-0, χωρίς ν'  απειληθεί καθόλου στο δικό του σερβίς.

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά είναι ο πρώτος τελικός που φτάνει στο 2021 και 13ος συνολικά στην καριέρα του. Θα διεκδικήσει τον 6ο του τίτλο και τον πρώτο σε 500άρι τουρνουά.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια