Audi Quattro A1 Rally2, από τον Mattias Ekstrom


Μια ονομασία που προκαλεί ανατριχίλα στους φίλους των ράλλυ, αυτή του Audi Quattro, αναμένεται να επιστρέψει στις επάλξεις του WRC, χάρη σε project του οποίου ηγείται ο Σουηδός Mattias Ekstrom.

Το Audi Quattro αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία των ράλλυ, αφού με την εισαγωγή της τετρακίνησης άλλαξε για πάντα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Ακόμη και σήμερα, το άκουσμα των λέξεων "Audi Quattro" προκαλεί συγκίνηση στους φίλους των ράλλυ και ένας άνθρωπος που γνωρίζει από πρώτο χέρι την ιστορία της Audi, ο επί σειρά ετών εργοστασιακός οδηγός της σε άλλες μορφές αγώνων, Mattias Ekstrom, αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα.

Αυτό το βήμα ονομάζεται Audi Quattro A1 Rally2 και αποτελεί προϊόν της νέας ομάδας EKS JC, της οποίας ηγείται ο πολυσχιδής 42χρονος Σουηδός, που έχει υπάρξει Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rallycross, Πρωταθλητής DTM, ενώ διακρίνεται και όποτε συμμετέχει σε ράλλυ.

Το Audi Quattro A1 Rally2, που διόλου τυχαία έχει βαφτεί στα χρώματα που έφεραν τα εργοστασιακά Quattro κατά τη δεκαετία του '80, έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Νοτιοαφρικανική Rally Technic. Όπως έγινε γνωστό, το αυτοκίνητο θα έχει δικαίωμα συμμετοχής και στο WRC, στο πλαίσιο των υποστηρικτικών κατηγοριών WRC2 και WRC3.

Το Audi Quattro A1 Rally2 εφοδιάζεται με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων που αποδίδει 263 ίππους και συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ είναι προφανές πως η κίνηση μεταδίδεται και στους 4 τροχούς.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια