«Πρέπει να διαχωρίσουμε τη θέση της Αριστεράς, από τους φονιάδες της 17Ν» Λεωνίδας Κύρκος


Ναι, πράγματι. Στη χώρα μας φαίνεται ότι υπάρχουν 5.000 – 10.000 διαταραγμένοι συμπολίτες μας από 15 μέχρι 60 ετών, που σέρνονται τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους της Αθήνας, διαδηλώνοντας για να στηρίξουν τον δολοφόνο της 17Ν και απειλώντας θεούς και δαίμονες για την ημέρα μετά το θάνατο του ήρωα τους.

Αρκετοί από αυτούς εκτιμούν ότι η συμμετοχή τους σε πορείες μπορεί να τους προσφέρει κομματικά παράσημα, όπως πριν από χρόνια προσέφερε παράσημα η συμμετοχή στις πορείες της Γένοβας, που είχε οδηγήσει ανθρώπους – καρικατούσες, σε υψηλόβαθμες θέσεις επί κυβερνήσεως Τσίπρα – Καμμένου.

Κάποιοι άλλοι νέοι, βιώνουν την επανάσταση κατά των γονιών τους, των σχολείων τους, των πανεπιστημίων τους και της κακούργας κοινωνίας. Νέοι άνθρωποι που δεν έχουν την παραμικρή εικόνα από τη εποχή που δρούσε η 17Ν και φυσικά δεν γνωρίζουν ότι τότε, η αριστερά θεωρούσε ότι η τρομοκρατική οργάνωση ήταν όργανο της CIA. Δεν γνωρίζουν τις δηλώσεις του τύπου: «πάντα η CΙΑ έβαζε ανθρώπους της στις τρομοκρατικές οργανώσεις για να τις χρησιμοποιήσει σε όφελος των εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ», Και φυσικά δεν γνωρίζουν ότι στην προκήρυξη τους στη δολοφονία Μπακογιάννη, είχαν αναφέρει ότι ανάμεσα στους επόμενους στόχους τους ήταν και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, ο Λεωνίδας Κύρκος.

Στην πλειοψηφία τους, οι νέοι αυτοί είναι μπολιασμένοι από τις αναθυμιάσεις των μολότοφ που είχαν κάψει τη Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008. Τότε που ο Αλέκος Αλαβάνος δικαιολογούσε την καταστροφή και λεηλασία της Αθήνας, βγαίνοντας στην τηλεόραση και λέγοντας ότι «η νέα γενιά ζει το δικό της Πολυτεχνείο», ότι «η ιστορία της Ελλάδας γράφεται από τα κινήματα νέων, από νέους νεκρούς». Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η στάση του Σύριζα, συνέβαλε αποφασιστικά στην πολιτική κάλυψη και στο φλερτ με τους δολοφόνους της Μαρφίν, τα οπλισμένα γκρουπούσκουλα των Εξαρχείων και παρακλάδια των τρομοκρατών.

Εκτός από αυτούς, υπάρχουν και οι αμετανόητοι βολεμένοι της Αριστεράς που υπερασπίζονται τα «ιδεώδη του ανθρωπισμού της 17Ν», «τα δικαιώματα του τρομοκράτη» και το γεγονός ότι «η 17Ν σκότωνε μόνο δεξιούς». Άραγε οι Μπαλαούρες, Δρίτσες και Βούτσηδες, πως αντικρύζουν χωρίς ντροπή ακόμα και τους κάποιας ηλικίας ψηφοφόρους τους, που θυμούνται καλά τις δηλώσεις του Λεωνίδα Κύρκου, στο συνέδριο της νεολαίας ΣΥΝ το 2003; Στην τρομοκρατία και τους ισχυρισμούς περί «επιθετικής» και «αμυντικής» αριστεράς είχε εστιάσει την παρέμβασή του τότε, στο 3ο συνέδριο της νεολαίας του ΣΥΝ ο Λεωνίδας Κύρκος.

Είχε πει συγκεκριμένα: «Αυτές τις μέρες έγινε μια προσπάθεια από ένα συνήγορο των κατηγορουμένων της 17Ν να διατυπωθεί μια ιδεολογική πλατφόρμα, που να καλύψει τη δολοφονική δράση της οργάνωσης και να της προσδώσει μια πολιτική και κοινωνική ευρύτητα. Πρότεινε να χαρακτηριστεί η 17Ν, ότι ανήκει στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς και εισήγαγε τις έννοιες της αμυντικής και της επιθετικής αριστεράς. Η προσπάθεια αυτή είναι μια ύβρις για την αριστερά και τους αγώνες της και απορρίπτουμε την ιδέα σαν απόπειρα παραχάραξης του συστήματος ιδεών της. Η αριστερά της επίθεσης δεν ήταν ποτέ οργάνωση στυγερών δολοφόνων - ούτε ήταν δυνατό να είναι. Κατά συνέπεια πρέπει καθαρά να διαχωρίσουμε τη θέση της αριστεράς από τους φονιάδες της 17Ν, όποιοι κι αν είναι. Να μην τους αναγνωρίσουμε κανένα αριστερό κάλυμμα που μπορεί να παραπλανήσει αριστερούς αγωνιστές και να συνεχίσουμε την ασφυκτική, πολιτική και ηθική απομόνωση της τρομοκρατίας».

Κι αντί να ντρέπονται και να κρύβονται οι ηγετίσκοι του Σύριζα, που μέσω των παρεμβάσεων τους, προωθούν συνειδητά αυτά τα αντιπρότυπα στη νεολαία, την ίδια στιγμή που αυτοί έχουν τακτοποιήσει τα παιδιά τους με τον καλύτερο τρόπο, οξύνουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Δεν φτάνει που σαν κυβέρνηση τοποθέτησαν σχεδόν αγράμματους ανθρώπους σε καίριες θέσεις του κρατικού τομέα, που αποτέλεσαν πρότυπο για τους "αδιόριστους", τους πάσης φύσεως «αγωνιστές», «αλληλέγγυους» και σοσιαλθολούρες, που εχθρεύονται την αξιολόγηση, την ελευθερία και που αντιστέκονται στη πραγματικότητα. Σήμερα σαν αντιπολίτευση χαϊδεύουν, αυτούς τους 5.000 – 10.000 περιφερόμενους διαδηλωτές που δηλώνουν ότι θα κάψουν την Αθήνα. Και μπράβο τους. Κέρδισαν άλλες 10.000 ψήφους.

Όμως οι Ελλάδα, δεν είναι οι δρόμοι των διαδηλώσεων, των εμπρησμών, της λεηλασίας και των συγκρούσεων με την αστυνομία. Πολύ θα το ήθελε, η ηγετική ομάδα του Σύριζα αυτό, αλλά δεν είναι.

Προχθές την ώρα που οι μαυροφορεμένοι διαδηλωτές, σέρνονταν στους δρόμους, ουρλιάζοντας και απειλώντας, στο διαδίκτυο ελάμβανε χώρα ένα παγκόσμιο online συνέδριο, με μεγάλα στελέχη εταιρειών εντός κι εκτός συνόρων, με κορυφαίους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, με παραπάνω από 10.000 συμμετέχοντες απ’ όλο τον κόσμο, που παρακολούθησαν μέσα από διαδικτυακό κανάλι και με μια πολύ θετική παρέμβαση του Πρωθυπουργού, που δεν φοβήθηκε να πει λέξεις όπως επιχειρηματικότητα, επένδυση και καινοτομία.

Η θλιβερή ηγεσία του Σύριζα, που δεν μπορεί να κάνει ούτε δυο - τρεις απλές αριθμητικές πράξεις του Δημοτικού και που έχει αναγάγει την αμορφωσιά σε κριτήριο κομματικής ανέλιξης, δεν έχει αντιληφθεί ότι οι πολίτες θέλουν προκοπή και κανονικότητα. Μόρφωση και ανάπτυξη. Ευημερία και δουλειές. Ο δολοφόνος της 17Ν δεν αποτελεί πρότυπο για κανέναν, κύριοι του Σύριζα.

Κωνσταντίνος Χαροκόπος

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια