Πάλεψε, τα έδωσε όλα, αλλά λύγισε από τον Μεντβέντεφ o Στέφανος Τσιτσιπάς

© AP Photo / Andy Brownbill
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και πάλεψε, δεν τα κατάφερε και λύγισε από τον εκπληκτικό Ντανίλ Μεντβέντεφ, χάνοντας με 3-0 σετ στον ημιτελικό του Australian Open.

Κόντρα στον πιο φορμαρισμένο τενίστα του κόσμου με 19 σερί νίκες και έναν αντίπαλο που είναι ο «κακός δαίμονάς» του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε και ηττήθηκε με 3-0 σετ (6-4, 6-2, 7-5) από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στα ημιτελικά του Australian Open.

O Ρώσος απέδειξε ότι είναι σε τρομερή κατάσταση και κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς θα διεκδικήσει τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

Ο Τσιτσιπάς έδειξε και κάποια σημάδια κόπωσης από το παιχνίδι του με τον Ράφα Ναδάλ και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο παίξιμο του 25χρονου Ρώσου, κάνοντας πολλά αβίαστα λάθη (πάνω από 30).

Καλό ξεκίνημα για τον Ρώσο

Στο 2-2 του πρώτου σετ, ο Μεντβέντεφ με ένα δεύτερο love service game ξέφυγε στο 4-2, έχοντας μπει πολύ δυνατά. Παρότι ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του, ο Ρώσος ξέφυγε με 5-3. Στο 5-4 ο Έλληνας άσος το πάλεψε να ισοφαρίσει, όμως ο Μεντβέντεφ στο 4ο set point του έκλεισε το σετ, κάνοντας δυο συνεχόμενα πολύ καλά πρώτα σερβίς στο 40-40.

Κυριαρχικός

O Μεντβέντεφ μπήκε δυνατά και στο 2ο σετ, ξεκίνησε με 2/3 break και με love service game έφτασε στο 3-1, με τον Στέφανο στη συνέχεια να κρατά το σερβίς του και να μειώνει σε 3-2. O εκπληκτικός Ρώσος κρατώντας το σερβίς του έφτασε στο 4-2 και με break κάνοντας love στο 5-2, όντας μια ανάσα από το να πάρει και το 2ο σετ. O Μεντβέντεφ έκλεισε το σετ στο 6-2 σε 36 λεπτά και ο Τσιτσιπάς πλέον κυνηγούσε μια ανατροπή εφάμιλλη με αυτή που έκανε κόντρα στον Ναδάλ.

Δεν μπορούσε ο Στεφ

Στο 3ο σετ ο Μεντβέντεφ ξεκίνησε με break και στο 2-0 με love service game έδειχνε πως είχε μπει για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης. O Ρώσος συνέχισε να σερβίρει εκπληκτικά για το 3-1, με τον Στέφανο να σβήνει το διπλό break του αντιπάλου του και να κάνει το 3-2, ενώ μετά ο Έλληνας άσος με το πρώτο break στο ματς ισοφάρισε σε 3-3. 

Το momentum ήταν με τον Στέφανο που πήρε τρίτο σερί game για το 3-4, όμως ο Μεντβέντεφ έσβησε το break point και κράτησε το σερβίς του για το 4-4. O Έλληνας άσος κρατώντας το σερβίς του έκανε το 5-4 και σέρβιρε για το 2-1. Ο Ρώσος όμως με εκπληκτικό ράλι γύρισε από το 0-30 και με 4 συνεχόμενα πρώτα σερβίς σημείωσε το 5-5 και με άλλο ένα break έφτασε στο 6-5 κι ήταν αγκαλιά με τη νίκη. Ο Μεντβέντεφ κράτησε το σερβίς του και καθάρισε το game και τη νίκη με 7-5 σε 2 ώρες και κάτι.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια