Τεχνολογίες για ηλεκτροκίνητα αεροσκάφη με χαμηλές εκπομπές ρύπων αναζητά η NASA


Προτάσεις για νέα τεχνολογία που θα μετακινεί ηλεκτρικά αεροσκάφη αναζητά η NASA ώστε να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων και η κατανάλωση ενέργειας.

Στην αναζήτηση προτάσεων για τεχνολογία που θα προωθεί ηλεκτρικά αεροσκάφη, ώστε να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων που μεταλλάσσουν το κλίμα προχωρά η NASA σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

«Οι επιδείξεις θα βοηθήσουν γρήγορα στην ωρίμανση και στη μετάβαση προς ολοκληρωμένες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης αεροσκαφών (EAP- Electrified Aircraft Propulsion) και συναφή συστήματα όρασης EAP για εισαγωγή στον παγκόσμιο στόλο μέχρι το 2035» αναφέρεται στο δελτίο που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Η NASA σημείωσε ότι οι έννοιες του EAP αναδύονται γρήγορα ως εναλλακτικές λύσεις για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας της επόμενης γενιάς υποηχητικών αεροσκαφών.

Μελέτες έχουν δείξει πως το EAP μπορεί να μειώσει τη χρήση ενέργειας, τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και αζώτου και να μειώσει το λειτουργικό κόστος, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η τεχνολογία είναι εφαρμόσιμη σε αεροσκάφη με κινητήρες turboprop και άλλους τύπου αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται για μικρές πτήσεις, πρόσθεσε η ανακοίνωση.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια