ΜΑΤ θα λένε και θα κλαίνε…


Του Strange Attractor

Χθες, μετά από αρκετό καιρό, εν μέσω γενικού λοκντάουν, είχαμε πορείες και συλλαλητήρια τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, κατά του νομοσχέδιου που ψηφίζεται για την παιδεία, με κυρίαρχο θέμα την αστυνομία των ΑΕΙ.

Ένα νομοσχέδιο που για την κυβέρνηση μάλλον αποτελεί πρώτη και κατεπείγουσα «προτεραιότητα», αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η σπουδή να το ψηφίσει, αν και έχει προειδοποιηθεί για γενικευμένες αντιδράσεις εδώ και καιρό.

Θα μου πείτε, εδώ έχουμε λύσει θέματα και θέματα, δεν θα λύσουμε και το θέμα της αστυνομίας στα ΑΕΙ;

Τώρα που βρήκαμε παπά (πανδημία) να μη θάψουμε 5-6;

Ό,τι μπορούμε να περάσουμε στη ζούλα όσο ο κοΖμάκης είναι μαντρωμένος, καλό είναι.

Κι αν τυχόν κάποιοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν, τότε είναι «αντιδημοκράτες», συριζαίοι, εχθροί της προόδου, μπορεί και μασόνοι.

Ποιος ξέρει;

Συμφωνώ. Η δημοκρατία πάνω απ’ όλα.

Έστω και αλά καρτ.

Τώρα στο προκείμενο. Το νομοσχέδιο που λέγαμε.

Προσωπικά, είμαι κάθετα υπέρ της σωστής αστυνόμευσης των ΑΕΙ, όπως γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του πλανήτη.

Μόνο που στο Ελλαδιστάν, για να δούμε επιτέλους τάξη, ασφάλεια και καθαρούς τοίχους στα ΑΕΙ, θα πρέπει κατά την ποταπή μου γνώμη να εγκατασταθούν σε αυτά μονάδες ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ίσως και ΟΥΚ, για καμιά δεκαριά χρόνια (κατ’ αρχήν) και μόνο όταν γίνει συνείδηση η τάξη και η ασφάλεια και βγει μια νέα γενιά φοιτητών, τότε ίσως θα μπορούσε να συσταθεί μια νέα άοπλη αστυνομία πανεπιστημίων, που θα έφερνε ουσιαστικά αποτελέσματα.

Μέχρι τότε, άπαντες, πρυτάνεις, καθηγητές και φοιτητές, θα φοβούνται τη σκιά τους.

Και αν όντως στείλουν άοπλους αστυνομικούς εκεί μέσα, θα είναι σαν πρόβατα επί σφαγή.

Κάτι που συνέβη χθες στην πολυδιαφημισμένη ομάδα ΟΔΟΣ, με τα μοντέρνα ρούχα και τις σύγχρονες σφυρίχτρες.

Αναφέρομαι στα συλλαλητήρια για το νομοσχέδιο, όπου εκτός από τους «συνήθεις υπόπτους» μπαχαλάκηδες και λοιπούς επαγγελματίες διαδηλωτές, είδαμε και το νέο αυτό σώμα της ΕΛΑΣ, να κάνει πρεμιέρα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ένα «επίλεκτο» σώμα, αποτελούμενο από 28 γυναίκες και 18 άνδρες, που σύμφωνα με τις μεγαλεπήβολες ανακοινώσεις του υπουργού ΠροΠο, έχουν λάβει «ειδικευμένη» εκπαίδευση (προφανώς στη χρήση σφυρίχτρας) για να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στα νέα τους καθήκοντα.

Φέρουν διακριτή γαλάζια ελεκτρίκ στολή με λογότυπο – θυρεό της ομάδας, χωρίς οπλισμό (επαναλαμβάνω), ενώ είναι εξοπλισμένοι μόνο με φορητούς ασυρμάτους, φακό, σφυρίχτρα και kit πρώτων βοηθειών.

Κανονικοί κομάντο δηλαδή, που σύμφωνα με τον υπουργό θα λύσουν το αιώνιο ζήτημα της αντιμετώπισης των μπαχαλάκηδων, με την… πειθώ (και τους φακούς).

Ποια είναι η επίσημη αποστολή τους;

Αναλαμβάνουν, λέει το υπουργείο, τη διαχείριση και οριοθέτηση συναθροίσεων χαμηλής και μεσαίας επικινδυνότητας, αξιοποιώντας τεχνικές επικοινωνίας και διαμεσολάβησης με τους υπευθύνους της συνάθροισης, ώστε να αποφεύγονται πιθανές κλιμακώσεις και εντάσεις!

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Μόνο που χθες, με την πρεμιέρα που λέγαμε, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, σημειώθηκαν τρεις τραυματισμοί αστυνομικών της ΟΔΟΣ και αν δεν αναλάμβαναν δράση τα ΜΑΤ, τότε ίσως να βλέπαμε αποδεκατισμό της επίλεκτης αυτής ομάδας από την πρώτη κιόλας μέρα.

Οι τρεις τραυματίες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δέχθηκαν επίθεση μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου χωρίς κανείς να έχει μεριμνήσει για την ασφάλειά τους, κάτι που εγείρει ερωτήματα και ευθύνες για την πολιτική και την φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για το πώς και που διατίθενται οι άοπλοι, άρα απροστάτευτοι αυτοί αστυνομικοί.

Και σύμφωνα με την ποταπή μου άποψη εγείρονται και ερωτήματα για το IQ όλων εκείνων των πολιτικών και αστυνομικών αρμοδίων που αποφάσισαν να συστήσουν αυτό το νέο σύστημα αντιμετώπισης των διαδηλωτών (βλ. μπαχαλάκηδες) σε μια χώρα που χειμώνα καλοκαίρι, μέρα παρά μέρα, μαστίζεται από (βίαιες) διαδηλώσεις.

Όπως λοιπόν ανακοίνωσε ο υφυπουργός ΠροΠο κ. Οικονόμου, «είχαν παραταχθεί μπροστά στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές οι δυνάμεις της ΟΔΟΣ, οι οποίοι δεν φέρουν ασπίδες, δεν φέρουν γκλομπς, δεν φέρουν απολύτως τίποτε. Ήταν απλά μπροστά για να σηματοδοτήσουν ότι δεν θα πρέπει οι συγκεντρωμένοι εκεί να αποκλείσουν τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα από πλευράς κίνησης των υπόλοιπων συμπολιτών μας».

Έλα όμως που η ομάδα αυτή των αστυνομικών της ΟΔΟΣ δέχθηκε μια βίαιη αστραπιαία επίθεση από τους συγκεντρωμένους, με τρεις τραυματίες αστυνομικούς να μεταφέρονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο...

Πάλι καλά που οι αρμόδιοι δεν τους εξόπλισαν και με λουλούδια, για να χτυπάνε με αυτά τους μπαχαλάκηδες…

Τι μου θυμίζουν όλα αυτά τα ανερμάτιστα των «αρίστων» που μας κυβερνούν;

Τον Αλέξη, τον Καρανίκα και τον Στρατούλη, οι οποίοι τότε που ο Σύριζας θέριευε, πριν γίνει κυβέρνηση δηλαδή, έκαναν καθημερινά εξαγγελίες για κατάργηση των ΜΑΤ, αφοπλισμό της αστυνομίας, με τον σπινθηροβόλο Στρατούλη να υπερθεματίζει προτείνοντας «λαϊκές ομάδες περιφρούρησης» στις γειτονιές, αποτελούμενες από υπεύθυνους (άοπλους) πολίτες, που θα περιπολούσαν για να τηρείται η τάξη με πολιτισμένο και πάνω απ’ όλα δημοκρατικό τρόπο.

Κάτι σαν σοβιέτ δηλαδή, αλλά όχι ακριβώς σοβιέτ.

Πάντως, για να τα λέμε όλα, μόλις ο Σύριζας μπήκε στο Μαξίμου, όχι μόνο ανακάλεσε αυτές τις ουτοπικές και ανθρωπιστικές ιδέες του, αλλά ενίσχυσε και τα ΜΑΤ, τα οποία με κλούβες απέκλεισαν κάθε πρόσβαση στο Μαξίμου, ενώ παράλληλα συνέχισαν να δέρνουν κόσμο και κοσμάκη όπου υπήρχε διαμαρτυρία και αντίδραση (π.χ. μακεδονικό).

Έρχονται λοιπόν σήμερα, οι άριστοι που λέγαμε, και το πάνε ένα βήμα παραπέρα.

Άοπλα αστυνομικά σώματα για διαδηλώσεις και άοπλοι αστυνομικοί για ΑΕΙ..

Κλείνοντας το μάτι στους συριζαίους, βγαίνοντάς τους από αριστερά…

Σαν να τους λέει ο Κυριάκος «μάθετε μπάλα γατάκια».

Το πιο θα είναι το αποτέλεσμα θα το δούμε μόλις με το καλό επιστρέψει κάποιο επίπεδο κανονικότητας, επιστρέψουν οι διαδηλωτές στους δρόμους (χωρίς τον φόβο προστίμου από τον Νικ Χαρντ), επιστρέψουν και οι φοιτητές στα ΑΕΙ και αρχίσουν οι εντοιχισμοί πρυτάνεων και λοιπών…

Τι προβλέπω; Έχει να πέσει το ξύλο της αρκούδας, με τους (άοπλους) αστυνομικούς και τους χειροκροτητές της κυβέρνησης στα σόσιαλ μύδια... «ΜΑΤ να λένε και να κλαίνε»…

Και με αποτέλεσμα ανάλογο με εκείνο της επανασύστασης της θρυλικής Αγροφυλακής, από τον Βύρωνα Πολύδωρα. Τη θυμάται κανείς;

Αρκεί να μην θρηνήσουμε θύματα... Διότι απ’ όσο ξέρω οι μολότοφ δεν σβήνονται με έναν φακό, ούτε τα στειλιάρια αποκρούονται με σφυρίχτρες…

ΥΓ- Για όσους εμπιστεύονται τυφλά τους παντογνώστες υπουργούς (πολλοί δεν έχουν ούτε καν ένα ένσημο), θυμίζω την περίπτωση του διάσημου εγκληματολόγου κ.Πανούση, του πρώτου υπουργού ΠροΠο του Σύριζα, που πρώτη δουλειά του ήταν να ανοίξει την Αμυγδαλέζα και όλα τα «κέντρα κράτησης» των προσφύγων πολέμου (από χώρες που δεν έχουν πόλεμο), διότι ο ανάλγητος Σαμαράς μέχρι και τα αιρκοντίσια τους έκλεινε τα μεσημέρια.

Ποιο ήταν το επακόλουθο; Αμέσως δεκαπλασιάστηκε η εγκληματικότητα, ενώ ο ίδιος έφυγε νύχτα από την κυβέρνηση καταγγέλλοντας μάλιστα απειλές για τη ζωή του.

Ειδικός εγκληματολόγος, που δεν μπόρεσε να προβλέψει αυτό που πρόβλεψα εγώ ο άσχετος. Ότι δηλαδή όταν αμολάς χύμα στο κύμα μέσα σε πόλεις, χιλιάδες άφραγκους, άεργους, πεινασμένους, λαθρομετανάστες, προκαλείς αύξηση της εγκληματικότητας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια