Το Μαξίμου, οι ειδικοί, τα ΜΜΕ, τα σόσιαλ μίντια και οι ζαλισμένοι πολίτες…


Του Strange Attractor

Εδώ και έναν τουλάχιστον χρόνο ζούμε μια ιδιότυπη μορφή «χούντας», με απαγόρευση κυκλοφορίας, συναθροίσεων, κλείσιμο της αγοράς και άλλα περιοριστικά μέτρα των ελευθεριών μας, συνοδευόμενα από μια εξίσου άτυπη μορφή λογοκρισίας, αφού πλέον τα ΜΜΕ είναι μονοθεματικά, λιβανίζοντας τις όποιες επιλογές της κυβέρνησης (με το αζημίωτο).

Και όλα αυτά με τη σιωπηρή συγκατάθεσή μας, χωρίς στρατό και τανκς στο δρόμο.

Με τα περιοριστικά μέτρα να αλλάζουν κάθε τόσο, ανάλογα με το πώς ξυπνάει ο Νικ Χαρντ και με το πώς κρίνουν οι ειδικοί ότι πάει η πανδημία, πως μεταδίδεται το ιϊκό φορτίο, τις μετρήσεις των αστικών λυμάτων κλπ.

Πολλά μάλιστα από τα μέτρα είναι εμφανώς αλληλοσυγκρουόμενα, άλλα αμφιλεγόμενα, και πολλές φορές οι ειδικοί μοιάζουν να τα έχουν χαμένα, κλείνοντας και ανοίγοντας μαγαζιά και υπηρεσίες κατά το δοκούν, εφευρίσκοντας συστήματα του στυλ κλικ αγούεϊ, κλικ ιν σόπ και άλλα παρόμοια αναποτελεσματικά επικοινωνιακά κόλπα για να ξεγελιούνται οι έμποροι..

Η μέθοδος «ακορντεόν» δηλαδή, όπως βαφτίστηκε από πρωτοκλασάτο προγναθικό υπουργό, ο οποίος μάλιστα απειλεί να τα κλείσει όλα αν οι απείθαρχοι δεν συμμορφωθούν προς τα υποδείξεις του και δεν εφαρμόσουν πιστά τις οδηγίες.

Οδηγίες που μοιάζουν να είναι βγαλμένες στο πόδι, αντικρουόμενες, π.χ. φοράτε μάσκες, οι μάσκες δεν είναι πανάκεια, χρειάζονται διπλές μάσκες, τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό, οι έφηβοι τον μεταδίδουν ως ενήλικες, το εμβόλιο θα τα λύσει όλα, το εμβόλιο δεν βοηθάει τους άνω των 65, υπάρχουν επικίνδυνες μεταλλάξεις, οι μεταλλάξεις είναι φυσιολογικές, η ποδηλατάδα στην παραλία της Θεσσαλονίκης είναι επικίνδυνη, εκείνη στην Πάρνηθα όχι κλπ. κλπ.

Κάποιοι μάλιστα λέγεται πως εισηγήθηκαν και πρωκτικά τεστ, αλά Κίνα, προκειμένου να ανοίξει το λιανεμπόριο, αλλά ευτυχώς η πρόταση απορρίφθηκε ως ανεφάρμοστη από τους πιο νηφάλιους εκ των αρμοδίων. Άγιο είχαμε…

Και όλα αυτά με τον απλό κόσμο να μοιάζει πελαγωμένος, να άγεται και να φέρεται, να μην ξέρει πότε ισχύουν αυτά που λένε οι ειδικοί και πότε όχι, και παράλληλα να ζει με τον τρόμο όχι μόνο της διασωλήνωσης, αλλά και της ανεργίας και της οικονομικής δυσπραγίας.

Όπως και να έχει, η κυβέρνηση, που είναι η κατ’ εξοχήν αρμόδια και υπεύθυνη, νίπτει τα χείρας της για ό,τι στραβό, κάνει λέει ό,τι μπορεί και επαναλαμβάνει συνεχώς πως απλά εφαρμόζει αυτά που της λένε οι ειδικοί.

Τους οποίους θα κρεμάσει στα μανταλάκια με την πρώτη στραβή, που θα απειλήσει την αυτοδύναμη παντοδυναμία της.

Όταν δηλαδή ο περισσότερος κόσμος καταλάβει το πόσο η πανδημία βολεύει την κυβέρνηση να περνάει κρυφίως νόμους και ατζέντες, που απλά εξυπηρετούν φίλα προσκείμενους επιχειρηματίες.

Οι ειδικοί λοιπόν προτείνουν μέτρα, οι κυβερνητικοί τα εφαρμόζουν και στη συνέχεια τα κάνουν ευαγγέλιο οι έτεροι Καπαδόκες, δηλαδή τα ΜΜΕ, διαδίδοντάς τα στο πόπολο.

Τα οποία ΜΜΕ από την αρχή της πανδημίας έχουν βρει την υγειά τους, εισπράττοντας ζεστό χρήμα για να επαναλαμβάνουν μονότονα ό,τι τους υπαγορεύει το Μαξίμου.

Με αποτέλεσμα να ασχολούνται από το πρωί ως το βράδυ με θέματα συνωστισμού στον Φλοίσβο, με παράνομα κορωνοπάρτι στη Δράμα και με τις φοβερές καταγγελίες αθλητριών και καλλιτεχνών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις προ 30ετίας… αφήνοντας στο περιθώριο σημαντικά εθνικά ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, το μακεδονικό και τα ελληνοτουρκικά.

Χώρια το μείζον θέμα της εγκληματικότητας, όπου τελευταία βλέπουμε έξαρση ειδικά εκείνης των ανήλικων με επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, ακόμη και μαχαιρώματα.

Τις προάλλες μάλιστα συνελήφθη τυχαία ο Νο 1 καταζητούμενος Αλβανός εκτελεστής, που έκανε αμέριμνος βόλτες, εν μέσω λοκντάουν, παρέα με «αδειούχο» δολοφόνο ισοβίτη!

Και μάλιστα χωρίς να φοράει μάσκα.

Τώρα, και αυτός θα οδηγηθεί στον ανακριτή, μετά θα δικαστεί και ίσως καταδικαστεί και θα οδηγηθεί στις φυλακές έτσι ώστε να παίρνει άδειες και να κυκλοφορεί ελεύθερα χωρίς τον φόβο σύλληψης…

Μόνο στο Ελάντα…

Ναι. Αλλά τα κανάλια ασχολούνται με την κατάθεση ψυχής της… Μπέλας Μπούλας, στην οποία φερόταν με αυστηρότητα ο θιασάρχης της… το 1985, όταν ξεχνούσε τα λόγια της στη σκηνή!

Έγκλημα καθοσίωσης…

Να γίνουν ανακρίσεις!

Που να δείτε σε λίγο τι έχει να γίνει, όταν επιτέλους αποφασίσουν να ανοίξουν το στόμα τους κι όλοι εκείνοι οι αθώοι νέοι μας, που είχαν την ατυχία να πάνε φαντάροι πριν από 30-40 χρόνια.

Εκεί να δείτε λεκτικές, και όχι μόνο, κακοποιήσεις από μπρουτάλ επιλοχίες…

Εκεί να δείτε καψώνια…

Εκεί να δείτε γδάρσιμο ψυχών.

Τέλος πάντων, με αυτά ασχολούνται τα κανάλια και όχι με τα σημαντικά εθνικά ζητήματα που λέγαμε.

Και όσα πουν να ασχοληθούν (έστω επιδερμικά) με τα εθνικά, το κάνουν επαναλαμβάνοντας το επίσημο αφήγημα του Μαξίμου (ή του Ερντογάν στην περίπτωση του ΣΚΑΙ).

Όσες δε πατριωτικές φωνές ακούγονται, ακόμη κι από κάποιον με την εμβέλεια του Σαμαρά, απαξιώνονται ως «ακροδεξιές», «γραφικές», «πολεμοκάπηλες» κ.ο.κ.

Και μιλάμε για τα ίδια κανάλια που επί Ιμίων έστελναν διάσημους ρεπόρτερ, ως άλλους Ξέρξες, στα υψώματα απέναντι από τη Σαλαμίνα, για να καταμετρούν ζωντανά στον αέρα ποια και πόσα καράβια έφευγαν από τον ναύσταθμο.

Μιλάμε για τα ίδια κανάλια, που όταν τα κυνήγαγε ο Σύριζα, μετέδιδαν επί ώρες πλάνα από τις «ηρωικές» διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις «πατριωτών Ελλήνων», διαμαρτυρόμενων για το ξεπούλημα της Μακεδονίας…

Τώρα όμως, αυτά πέρασαν, οι «πατριώτες» είναι «ψεκασμένοι» και η κυβέρνηση αριστεύει σε όλα τα πεδία.

Τι θέλετε δηλαδή; Πόλεμο;

Τι θέλετε δηλαδή; Να επιστρέψει ο Σύριζας;

Καυτά ερωτήματα, τα οποία επαναλαμβάνουν και οι ζαλισμένοι πολίτες μέσα από τα σόσιαλ μύδια, εκεί όπου σήμερα γίνονται οι πραγματικές ζυμώσεις.

Βέβαια, αλλού, π.χ. στην Αμερική, εκεί όπου όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες μπλα μπλα… τα «αμερικανάκια» δείχνουν πιο υποψιασμένα, με πρόσφατες δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως η εμπιστοσύνη στην φερεγγυότητα των mainstream media και των Facebook, Twitter, κλπ. βρίσκεται μόλις στο 15% ως 27%.

Μάλιστα, το 56% των Αμερικανών δηλώνει απογοητευμένο από τα ΜΜΕ της χώρας, πιστεύοντας πως «παραπληροφορούν με υπερβολές και ψέματα, σε μια συνεχή προσπάθεια να στηρίξουν την τρέχουσα ιδεολογία των κρατούντων».

Στα καθ’ ημάς, ακόμη κάνουν κουμάντο.

Ακόμη πλάθουν συνειδήσεις και διαμορφώνουν απόψεις.

Δεν φτάνουν δηλαδή μια-δυο γενιές που «καταστράφηκαν» από τη Ρούλα, την Ελένη, τον Αντρέα, τον Πετράν και άλλους τέτοιους ογκόλιθους opinion makers, τώρα πρέπει να ολοκληρωθεί το έγκλημα…

Με το αζημίωτο πάντα.

Κι ας πάμε και στη Χάγη, κι ας χάσουμε και καμιά βραχονησίδα… και τι έγινε;

Σάμπως επιτρέπεται να την επισκεφτούμε; Χμ;

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια