Πρώτη απώλεια στο Φάληρο ο Ολυμπιακός

INTIME SPORTS/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Τέσσερις ημέρες πριν τη ρεβάνς των «32» του Europa League με την Αϊντχόφεν ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του απώλεια στο Καραϊσκάκη στο εφετινό πρωτάθλημα.

Ο Άρης με το πρώτο γκολ του Κώστα Μήτρογλου μετά την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 από τους Πειραιώτες, που είχαν προηγηθεί με τον Κώστα Φορτούνη στο 40ό λεπτό, αλλά για δεύτερη σερί αγωνιστική, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, έμειναν χωρίς «τρίποντο» για πρώτη φορά από την έναρξη της περιόδου.

Τα άσχημα για τους «ερθυθρόλευκους» δεν προήλθαν τόσο από το τελικό σκορ, όσο από τους τραυματισμούς δύο παικτών τους, τους Παπασταθόπουλο και Βρουσάι οι οποίοι αποχώρησαν πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο και υπάρχει αγωνία στους ανθρώπους του συλλόγου για το αν θα προλάβουν το ματς της Πέμπτης (25/02) με την PSV στο «Φίλιπςε Στάντιον».

Επτά αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς με τουε Ολλανδούς επέφερε στην ενδεκάδα ο Πέδρο Μαρτίνς, διατηρώντας σε αυτή μόνο τους Σα, Παπασταθόπουλο, Καμαρά και Μπουχαλάκη.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» είδε τον Βρουσάι να αποχωρεί τραυματίας και υποχρεώθηκε να «επιστρατεύσει» νωρίς τον Βαλμπουενά, τη στιγμή που οι πρωταθλητές, παρά την υπεροχή τους, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 40΄ με τον Φορτούνη, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των «κιτρίνων». Τέσσερα λεπτά μετά ο Παπασταθόπουλος έσωσε με αυτοθυσία το αυτογκόλ που πήγε να βάλει ο Σεμέδο με άτσαλη κεφαλιά. Ο Έλληνας σέντερ μπακ τραυματίστηκε και αποχώρησε, με τους «ερυθρόλευκους» να μένουν με 10 παίκτες έως το φινάλε του πρώτου μέρους.

Η πρώτη σημαντική φάση του β΄ ημιχρόνου καταγράφηκε στο 63΄ για τον Άρη, όταν ο νεοεισελθών Μπρούνο βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε πάνω στον Ανδρούτσο.

Στο 80ο λεπτό, ο Μπρούνο σήκωσε την μπάλα προς το σημείο του πέναλτι, ο Σα βγήκε άτσαλα και, στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα χτύπησε τον Μαντσίνι. Ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε αμέσως το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κώστας Μήτρογλου στο 83΄, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Ήταν το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από σχεδόν έξι χρόνια (3/5/2015 τα δύο τελευταία με την ερυθρόλευκη φανέλα, εναντίον της Καλλονής).

Το σκορ δεν άλλαξε στη συνέχεια, με τον Τιάγκο Σίλβα να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 90΄ μετά το λάθος του Σάκιτς.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια