Την άφησε... ξερή ο Χασάν

Με γκολ του Αιγύπτιου στο 88΄ ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους «16» του Europa League παρά την ήττα του από την Αϊντχόφεν με 2-1 στην Ολλανδία

INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ MATTHAIOS
Το είχε κάνει και με την Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη στην φάση των ομίλων του Champions League και το επανέλαβε και απόψε (25/02) στο «Φίλιπς Στάντιον» απέναντι στην Αϊντχόφεν.

Ο Χασάν πέρασε αλλαγή λίγο πριν από το 80΄ και στο 88΄ με το χρυσό γκολ που πέτυχε έστειλε τους «ερυθρόλευκους» στην φάση των «16» του Europa League, παρά την ήττα τους με 2-1 από την PSV στην Ολλανδία.

Οι «ερυθρόλευκοι» από την κόλαση βρέθηκαν στον παράδεισο και το μεσημέρι της Παρασκευής (26/02) θα βρεθούν στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στην ελβετική Νιόν.

Το 4-2 στο Καραϊσκάκη αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος με τις αλλαγές που έκανε στο δεύτερο μέρος βοήθησε σημαντικά την ελληνική ομάδα να παίξει καλύτερα κι αφού στάθηκε άτυχη με τα δύο δοκάρια που είχε στο διάστημα αυτό, τελικά βρήκε το γκολ με τον Αιγύπτιο λίγο πριν από το φινάλε της αναμέτρησης κι απέκλεισε τους Ολλανδούς που μέχρι το 88΄ κρατούσαν εκείνοι το «εισιτήριο» της πρόκρισης με τα δύο γκολ του Ζάχαβι στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλά στο ματς, δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να τον πιέσουν και με σωστή τακτική στη μεσαία γραμμή έδειχνε να ελέγχει πλήρως το ματς.

Χωρίς να είναι διόλου απειλητική για την εστία των «ερυθρόλευκων» στα πρώτα 20 λεπτά κι ενώ η ελληνική ομάδα ήταν εκείνη που έχασε την ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί στο 15΄ (κεφαλιά άουτ), η PSV «άγγιξε» το γκολ στο 21΄ με τον Μάλεν (την τελευταία στιγμή έβαλε την προβολή ο Μπα) και δύο λεπτά μετά άνοιξε το σκορ... από το πουθενά.

Μία στημένη φάση στο 23΄ (κόρνερ) έφερε την μπάλα στην «καρδιά» της άμυνας των Πειραιωτών, όπου ο Ζάχαβι σηκώθηκε πιο ψηλά απ΄ όλους και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Σα (1-0).

Στο 33΄ ο Μπρούμα αστόχησε από πλεονεκτική θέση στην περιοχή κι ενώ όλα έδειχναν ότι το 1-0 θα έμενε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Σμιντ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού και ο Ζάχαβι με φοβερό σουτ της έδωσε σκορ πρόκρισης (2-0).

Βλέποντας ότι η ομάδα του είχε... θέματα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, ο Πέδρο Μαρτίνς με την έναρξη του δεύτερου μέρους έβγαλε από το ματς τους Βαλμπουενά και Μπουχαλάκη και πέρασε τους Μασούρα και Φορτούνη.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο 5λεπτο στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία για να μειώσει και να έχει αυτός τον πρώτο λόγο, με το δοκάρι του Καμαρά, μετά από ωραία σέντρα του Μπρούμα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Λαλά βρήκε στα πόδια αμυντικών της PSV κι έφυγε κόρνερ.

Σε τέτοια ματς πρέπει κανείς να έχει και την τύχη μαζί του και στο αποψινό ματς δεν ήταν «σύμμαχος» του Ολυμπιακού. Μπορεί από το 50ό λεπτό και την διπλή ευκαιρία των Πειραιωτών να έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, ωστόσο, στο 78΄ η ελληνική ομάδα έφτασε πολύ κοντά στο 2-1, αλλά το απευθείας φάουλ του Κώστα Φορτούνη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Εμβογκό.

Κι ενώ στο 86΄ η PSV «άγγιξε» το 3-0 με τον Μάλεν σημαδεύει το αριστερό δοκάρι του Σα, στο 88΄ ήρθε η «λύτρωση» για τους Πειραιώτες από τον Χασάν, ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, σκορ που δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την μεγάλη πρόκριση.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια