Ρωσικό ΜΜΕ: ''Ο Πούτιν δεν έρχεται Ελλάδα γιατί ο Μητσοτάκης αγνόησε την πρόσκληση για 75η επέτειο της Νίκης''

Περιμένουμε την επίσημη θέση της Αθήνας


O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αθήνα παρά την πρόσκληση να παρευρεθεί στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Τι άλλαξε όμως τώρα; Υπάρχει απογοήτευση στη Ρωσία για την στάση της Ελλάδας; Μην ξεχνάμε πως η Αθήνα έχει ''δεθεί'' στο άρμα των ΗΠΑ, έχοντας παραχωρήσει αρκετές βάσεις στην Ουάσιγκτον. 

Απάντηση δίνει ρωσικό MME για το ζήτημα: 

''Ο Πούτιν αρνήθηκε την πρόσκληση, καθώς είχε προηγουμένως προσκαλέσει τον Έλληνα ηγέτη στον εορτασμό της 75ης επετείου της Νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο στη Μόσχα. 
 
Ωστόσο, τότε η Ελλάδα επέδειξε αλληλεγγύη στις ΗΠΑ και αγνόησε την πρόσκληση.'' 

Το τι ισχύσει και τι όχι θα το δούμε στο μέλλον. Πάντως η Μόσχα, μέσω του Ρώσου Υφυπουργού Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρούσκο, προχώρησε σε δηλώσεις-''βόμβα'' πριν λίγες ημέρες μετά τις επαφές που είχε με τους Έλληνες Διπλωμάτες: 

''Διμερές θέμα της Ελλάδας & άλλων χωρών η ανάπτυξη της μεταξύ τους συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα. Όμως κατά την άποψή μας πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το έδαφος της φίλης για εμάς χώρας να παρασέρνεται στο γεωπολιτικό παιχνίδι ανάσχεσης της Ρωσίας'', ανέφερε ολόκληρη η δήλωση όπως αναρτήθηκε στο twitter της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα. 

Το παρασκήνιο είναι έντονο λοιπόν.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια