WRC - Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Με το δεξί ο Tanak


Το Ράλλυ Μόντε Κάρλο ξεκίνησε με δύο ειδικές διαδρομές και τον Ott Tanak να τίθεται επικεφαλής εμπρός από τον Kalle Rovanpera, που είναι ο ταχύτερος οδηγός της Toyota.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ 2021 ξεκίνησε, όχι από το Πριγκιπάτο όπως συνηθιζόταν, αλλά από την Gap. Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, περιλάμβανε δύο ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 41,36 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Σε τυπικές συνθήκες Μόντε, καθώς η πρόσφυση άλλαζε διαρκώς και υπήρχαν τόσο στεγνά όσο και βρεγμένα σημεία, τα περισσότερα κορυφαία πληρώματα επέλεξαν πολύ μαλακά ελαστικά της Pirelli.

Οι Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) ξεκίνησαν καλύτερα από όλους, σημειώνοντας και στις δύο περιπτώσεις, τον ταχύτερο χρόνο. Πάντως, στην εκκίνηση της δεύτερης ειδικής διαδρομής ο Εσθονός καρδιοχτύπησε, όταν ο κινητήρας του αυτοκινήτου έσβησε δύο φορές στη γραμμή εκκίνησης, ωστόσο τελικά δεν τον προβλημάτισε. Με αυτόν τον τρόπο, ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα του φετινού WRC, με διαφορά 3,3'' από τους πιο κοντινούς διώκτες τους.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC), οι οποίοι σημείωσαν και στις δύο περιπτώσεις τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο. Το εντυπωσιακό, είναι πως ο νεαρός Φινλανδός είναι ο ταχύτερος οδηγός της Toyota μέχρι στιγμής, αν και φυσικά το Ράλλυ Μόντε Κάρλο παραμένει ένας μεγάλος και δύσκολος αγώνας, που βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια