Αντιπολίτευση για τα πανηγύρια = Κυβερνητικό relax!


"Με αυτούς τους ρυθμούς εμβολιασμού, ούτε του χρόνου τέτοιον καιρό δεν θα υπάρχει πιθανότητα να  πετύχουμε την λεγόμενη ανοσία στην κοινωνία", δήλωσε χθες από την Πάτρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. 

Η κυβέρνηση όμως, έχει εξηγήσει επανειλημμένα πως αυτοί οι ρυθμοί ισχύουν μόνο κατά την Α’ φάση του σχεδίου "Ελευθερία" και την επίτευξη του στόχου των 100.000 εμβολιασμένων στις 20 Ιανουαρίου. Έχει δε τονιστεί ότι οι ρυθμοί θ’ αυξάνονται προοδευτικά, ανάλογα την φάση του σχεδίου και τον αριθμό των διαθέσιμων δόσεων.

Γιατί λοιπόν ο κύριος Τσίπρας προχώρησε σε αυτήν την κριτική; Περίπτωση να μην γνώριζε δεν υφίσταται. Εάν το γνωρίζουμε εμείς είναι αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί το επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άρα δεν υπάρχει θέμα λάθους. Απλούστατα, για μία ακόμη φορά, είχαμε Τσίπρια επίδειξη "αυταπάτης" και του δόγματος πως "όλα είναι στο παραμύθι"…

Αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει αυτήν την μορφή αντιπολίτευσης. Τον Νοέμβριο, ενώ όλος ο πλανήτης γνώριζε πως τουλάχιστον 2 εμβόλια κατά της CoViD-19 είχαν ολοκληρώσει με επιτυχία την φάση ΙΙΙ  των δοκιμών και όδευαν προς επείγουσες εγκρίσεις, κατηγορούσε τον πρωθυπουργό πως είχε στηρίξει "τις ελπίδες της χώρας σε ένα εμβόλιο που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη"! Ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, επισκεπτόμενος την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρότεινε να συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό την ίδια, για να δοθούν λύσεις στο θέμα της πανδημίας! Τι θα μπορούσαν να συζητήσουν και τι λύσεις να δώσουν για την πανδημία 7 άνθρωποι, εκ των οποίων κανένας δεν έχει την παραμικρή σχέση με την Ιατρική και τις άλλες επιστήμες που αλληλοεπιδρούν με την δημόσια υγεία, μόνο ο Αλέξης το γνωρίζει! 

Αν και πρέπει να είναι το μοναδικό πράγμα που γνωρίζει σχετικά, μιας και η πρόταση του για "απόκτηση" ("απαλλοτρίωση" ήθελε να πει, αλλά ευτυχώς συγκρατήθηκε) των πατεντών για τα εμβόλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τοπική παραγωγή ανά χώρα, αφενός είναι τεχνικά αδύνατη στις περισσότερες χώρες, αφετέρου θα μπορούσε να υλοποιηθεί μόνο σε κάποια χώρα της υποσαχάριας Αφρικής ή σε έναν από τους πάλαι ποτέ παραδείσους του Υπαρκτού Σοσιαλισμού. Σε Δυτικές Δημοκρατίες, αποκλείεται…

Όπως καταλαβαίνετε, και "αυταπατημένος" και παντελώς ανενημέρωτος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το πρόβλημα δεν θα ήταν μεγάλο, εάν στα υπόλοιπα θέματα πολιτικής έδειχνε μία μεγαλύτερη υπευθυνότητα, αν παρουσίαζε μία πιο σοβαρή στάση. 
Αμ’ δε! 

Στην οικονομία για παράδειγμα, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μια μοναδική συνισταμένη: "Βρήκαμε νέο δάσος με λεφτόδεντρα, πάρε κόσμε χρήμα" και αυτό είναι όλο. Η ίδια, επιδερμική και χωρίς ουσιαστική συνεισφορά στην πρόοδο της χώρας αντιπολίτευση, ασκείται σε όλα τα θέματα. Όλα ανεξαιρέτως!

Με λεφτόδεντρα και "αυταπάτες" όμως, δεν γίνεται πολιτική ή, έστω, αντιπολίτευση. Είναι πραγματικά, εξαιρετικά απογοητευτικό. Με την απογοήτευση να μεγαλώνει περισσότερο, όταν κανείς κοιτά στο υπόλοιπο αντιπολιτευτικό πολιτικό φάσμα.

Στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, το μεν ΚΚΕ παραμένει η αντιπροσωπεία του εργοστασίου της Μόσχας που έκλεισε πριν από 30 χρόνια και σιγά, σιγά ξεμένει από ανταλλακτικά, το δε ΜεΡΑ25 κάνει ότι μπορεί για να μας θυμίζει την "επική" (θου Κύριε…) εξάμηνη επέλαση του αρχηγού του στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή πολιτική, που κόντεψε να διαλύσει την χώρα συθέμελα! 

Στα δεξιά του, το ΚΙΝημα ΑΛλαγής, μόνο που δεν έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση για να μας ενημερώσει πως κατεδαφίζει ορισμένες ενοχλητικές κακοτεχνίες στην μεσοτοιχία με τον ΣΥΡΙΖΑ και μόλις τελειώσει με τα μερεμέτια, τα δύο σπίτια θα ενωθούν. Εκτός εάν νομίζετε ότι όλες οι φανφάρες του Γιώργου Παπανδρέου περί "προοδευτικής διακυβέρνησης" δεν είναι εισαγωγή για την εκτέλεση του (εκ παλαιόθεν υπάρχοντος) "σχεδίου Λαλιώτη"…

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, ούτε από τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Η μεν "κοινοβουλευτική ακροδεξιά" δεν ενδιαφέρεται παρά για το πως θα πουλήσει περισσότερες κηραλοιφές! Ενώ το εξωκοινοβουλευτικό κομμάτι, είτε αναπολεί σβάστικες και άλλα παλιά μεγαλεία, είτε ζητά να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Από τα βαθιά χαράματα, μέχρι την μαύρη νύχτα!

Αυτοί οι τελευταίοι, θα πρέπει να προταθούν ως υποψήφιοι για Νόμπελ Οικονομίας. Η πρόταση για γενική εκκαθάριση προσωπικού στο δημόσιο, είναι πραγματικά πρωτοποριακή και πανέξυπνη. Όταν θες να βοηθήσεις μία οικονομία της οποίας ο κυριoτερος και πιο παραγωγικός τομέας δέχεται τρομακτικά πλήγματα επί έναν ολόκληρο χρόνο και ψυχορραγεί, ο καλύτερος τρόπος βοήθειας είναι να ξεπατώσεις συθέμελα, τον αμέσως επόμενο σε μέγεθος, τον μοναδικό που συνεχίζει να εξασφαλίζει μια κάποια ζήτηση στην αγορά. Η πλήρης κατάρρευση, 1000% εγγυημένη! Πανέξυπνο και μελετημένο βαθιά, σας λέω… 

Φυσικά, με όλο αυτό το rempet asker ν’ αποτελεί τις μοναδικές πιθανές πολιτικές απειλές, η κυβέρνηση δεν αισθάνεται καμία πίεση! Μα καμία απολύτως! Το αποτέλεσμα είναι η, αργά αλλά σταθερά αυξανόμενη, χαλάρωση. Κι όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει όταν η χαλάρωση εξαπλωθεί πέρα από κάποια όρια…

Ας ελπίσουμε πως αυτά τα όρια δεν θα ξεπερασθούν ποτέ…

Μείνετε υγιείς και ασφαλείς! 

Πέτρος Λάζος

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια