Rally Dakar – 9η ημέρα: Προβάδισμα νίκης για Peterhansel


Ο Stephane Peterhansel σημείωσε για πρώτη φορά τον ταχύτερο χρόνο και έκανε αποφασιστικό βήμα για τη νίκη, την ώρα που οι Nasser Al Attiyah και Carlos Sainz έχασαν χρόνο λόγω προβλημάτων.

Η 9η ειδική διαδρομή του 43ου Dakar, Neom>Neom, μήκους 465 αγωνιστικών χιλιομέτρων, μέρος της οποίας διεξήχθη στα παράλια της Ερυθράς θάλασσας, αποδείχθηκε καθοριστική για την έκβαση των αποτελεσμάτων, καθώς επιφύλαξε δυσκολίες και προβλήματα για πολλούς αγωνιζόμενους.

Στα αυτοκίνητα, οι Stephane Peterhansel-Edouard Boulanger (Mini JCW Buggy) σημείωσαν για πρώτη φορά φέτος τον ταχύτερο χρόνο και σε συνδυασμό με τα προβλήματα των κύριων αντιπάλων τους, έκαναν σημαντικό βήμα για τη νίκη. Ο πολυνίκης του Dakar, απέφυγε για ακόμη μια φορά τις κακοτοπιές σε μια πολύ απαιτητική διαδρομή, η οποία όπως ο ίδιος δήλωσε, του θύμισε τις ειδικές στην Αφρική, με αποτέλεσμα να αυξήσει τη διαφορά από τον Nasser Al Attiyah κατά 12 λεπτά σε σύγκριση με χθες. Φυσικά, στο Dakar ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ, ωστόσο είναι προφανές πως αν κάποιος το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, αυτός είναι ο Peterhansel, που έχει κερδίσει τον αγώνα 13 φορές.

Στη δεύτερη θέση, 17'50'' μακριά από την κορυφή, βρίσκονται πια οι Nasser Al Attiyah-Matthieu Baumel (Toyota Hilux) οι οποίοι, βλέπουν το έργο τους στην προσπάθεια κατάκτησης της νίκης, να δυσκολεύει. Οι νικητές του 2019 που χθες μείωσαν τη διαφορά κάτω από τα 5 λεπτά, σήμερα είχαν δύο κλαταρίσματα και δυσκολίες στην πλοήγηση που τους στοίχισαν χρονικά, αν και σημείωσαν τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο. στις 3 εναπομείνασες ειδικές διαδρομές θα πρέπει να καλύψουν χρόνο που με βάση τις επιδόσεις ως τώρα, δείχνει δύσκολο να καλυφθεί αν οι Peterhansel-Boulanger δεν αντιμετωπίσουν προβλήματα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια