Πώς το νέο σύστημα eCall σώζει ζωές αυτόματα;


Τα αυτοκίνητα της τελευταίας 5ετίας έχουν εντυπωσιακή λίστα συστημάτων ασφαλείας που φροντίζουν οδηγό και επιβάτες ανά πάσα στιγμή. Όταν λέμε ανά πάσα στιγμή το εννοούμε, καθώς λειτουργούν τόσο αποτρεπτικά, όσο και μετά από ένα ατύχημα. Ας γνωρίσουμε την λειτουργία του eCall.

Η συγκεκριμένη λειτουργία εφοδιάζει σχεδόν όλα τα νέα αυτοκίνητα και σκοπός της είναι να ειδοποιεί τις αρχές μετά από ένα σοβαρό ατύχημα.

Πότε ενεργοποιείτε από μόνο του και πότε χειροκίνητα;

Σε περίπτωση που το όχημα εμπλακεί σε ένα τροχαίο, αποτέλεσμα του οποίου θα είναι να ανοίξουν  οι αερόσακοι, τότε η λειτουργία του eCall είναι αυτόματη. Το σύστημα πραγματοποιεί αυτόματη κλήση στον πανευρωπαϊκό αριθμό βοήθειας 112 στέλνοντας στοιχεία της τοποθεσίας του οχήματος, και ειδοποιώντας παράλληλα τις αρχές.

Βέβαια υπάρχει και η δυνατότητα χειροκίνητης ενεργοποίησης από το μπουτόν στην οροφή, εάν οδηγός ή επιβάτες βρίσκονται σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση και χρειάζονται ιατρική περίθαλψη ή τις αστυνομικές αρχές.

Πώς λειτουργεί;

Με την ενεργοποίηση του, υπάρχει απευθείας επικοινωνία με τμήματα διάσωσης και υποστήριξης δημόσιων φορέων έκτακτης ανάγκης. Αμέσως μετά την ενεργοποίηση του, το αυτοκίνητο μέσω δορυφόρου στέλνει στίγμα τοποθεσίας, αριθμό πλαισίου και άλλες πληροφορίες στο τμήμα.

Με δική του μπαταρία

Το σύστημα για λόγους ασφαλείας, λειτουργεί και με εφεδρική μπαταρία. Όταν η ισχύς της συγκεκριμένης αποδυναμωθεί, οφείλουμε να την αντικαταστήσουμε αμέσως για να είμαστε πάντα καλυμμένοι.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια