Dakar - 5η ημέρα: Η ώρα του De Villiers - Αύξησε τη διαφορά ο Peterhansel


Σε μια δύσκολη ειδική διαδρομή όπου ταχύτερος ήταν ο Giniel De Villiers και αρκετοί οδηγοί αντιμετώπισαν προβλήματα, ο Stephane Peterhansel πήρε "ανάσα" από τον Nasser Al Attiyah.

H δράση στο Dakar κορυφώνεται με τη σημερινή, 5η ειδική διαδρομή (Riyadh > Al Qaisumah) μήκους 456 αγωνιστικών χιλιομέτρων, να είναι από τις δυσκολότερες του αγώνα, ειδικά στον τομέα της πλοήγησης. Αυτό είχε επισημάνει από προχθές ο Nasser Al Attiyah και η έκβαση του αποτελέσματος, τον δικαίωσε.

Στα αυτοκίνητα, αρκετοί οδηγοί αντιμετώπισαν προβλήματα, ενώ η μάχη στην κορυφή συνεχίζει να μαίνεται. Οι Giniel De Villiers-Alex Haro (Toyota Hilux) πέτυχαν τον πρώτο τους ταχύτερο χρόνο στον φετινό αγώνα, εμπρός από τους Brian Baragwanath-Taye Perry (Century Buggy), που σήμερα έκαναν την έκπληξη.

Με τον ταχύτερο χρόνο των De Villiers-Haro, που τους έφερε στη 12η θέση, αφού τις προηγούμενες ημέρες είχαν πέσει αρκετά πίσω από λάθη πλοήγησης και μηχανικά προβλήματα, η Toyota συνέχισε το σερί ταχύτερων χρόνων, έπειτα από τους 3 συνεχόμενους των  Nasser Al Attiyah-Matthieu Baumel (Toyota Hilux).

Έπειτα από 5 αγωνιστικές ημέρες, επικεφαλής παραμένουν οι Stephane Peterhansel-Edouard Boulanger (Mini JCW Buggy), οι οποίοι μπορεί να μην έχουν πετύχει ταχύτερο χρόνο, όμως βρίσκονται σε κάθε ειδική διαδρομή, εντός της πρώτης τριάδας. Αυτή η σταθερότητα, που πιστοποιήθηκε και σήμερα με τον τρίτο χρόνο γενικής, έχει φέρει τον πολυνίκη του Dakar στην κορυφή. Ο 13 φορές νικητής του αγώνα, ανέφερε πως η σημερινή ήταν "πραγματική ειδική Dakar", με δύσκολα κομμάτια αλλά και απαιτητική πλοήγηση.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια