Ξέσπασε στη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός

INTIME SPORTS/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε γρήγορα την ήττα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη κι επέστρεψε στις νίκες, «ξεσπώντας» σε μια άλλη ισπανική ομάδα, τη Βαλένθια, την οποία νίκησε με 91-72 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν και πάλι καλή άμυνα, ενώ αυτή τη φορά ήταν αρκούντως αποτελεσματικοί και στην επίθεση. Η ομάδα του Όντετ Κάτας πέτυχε την όγδοη νίκη σε 14 αγώνες, ενώ οι «νυχτερίδες» υποχώρησαν στο 11-12 και ισοβαθμούν με τον Ολυμπιακό.

Πλέον, τα φώτα στρέφονται στον ελληνικό «εμφύλιο», το ελληνικό clasico ανάμεσα στους «αιώνιους» που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, στο ΣΕΦ. 

Ο Νέντοβιτς (16π., 4ασ.) ήταν και πάλι το «πρώτο βιολί» των «πρασίνων», οι Μήτογλου (11π., 7ρ.) και Παπαγιάννης (8π., 9ρ.) κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, ενώ ρεκόρ καριέρας σε πόντους έκανε ο Λευτέρης Μποχωρίδης (12π., 5ασ.). 

Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού στα ριμπάουντ και η συστηματική «τροφοδοσία» του Παπαγιάννη, που είχε 8 πόντους στην πρώτη περίοδο, έφερε νταμπλ-σκορ (20-10) μόλις στο 7ο λεπτό, αλλά το «μπλακ άουτ» στην περιφερειακή άμυνα επέτρεψε στους Ισπανούς επιμέρους σκορ 2-10 και μείωση της διαφοράς στο καλάθι ύστερα από τα πρώτα δέκα λεπτά (22-20).

Στη συνέχεια το «τριφύλλι» βρήκε ρυθμό στην επίθεση, αξιοποίησε τον αιφνιδιασμό και κάπως έτσι, το 31-28 στο 14΄ έγινε 48-34 στο ημίχρονο, παρά την αστοχία των γηπεδούχων από την περιφέρεια. 

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε το ίδιο και στην τρίτη περίοδο, φτάνοντας στο 24΄ στο +17 (57-40). Η Βαλένθια έκανε μια ύστατη προσπάθεια, μείωσε σε 59-48 στο 26΄, αλλά ο αντίπαλός της παρέμεινε σε απόσταση ασφαλείας, κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο 68-52.

Η ίδια συνέπεια των «πράσινων» επιδείχθηκε ως το τέλος του αγώνα αυτή τη φορά. Στο 35΄ ο Μποχωρίδης «έγραψε» με τρίποντο το 80-60 και έκανε την κατάσταση μη αναστρέψιμη για την ομάδα του Χάουμε Πονσαρνάου.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια