Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη


Για το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι η επιτυχία ή η αποτυχία του κυβερνητικού έργου θα κριθεί μέσα στον επόμενο μήνα. Η επιχείρηση εμβολιασμού εκτός από την τεράστια σημασία που έχει για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, παράλληλα αποτελεί και κομβικό σημείο για την πορεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η παραμικρή αποτυχία στην όλη κινητοποίηση πιθανόν να έχει παρενέργειες στο εσωτερικό του υπουργικού συμβουλίου, ενώ θα επηρεάσει και τις όποιες σκέψεις για περαιτέρω πολιτικές εξελίξεις. 

Διαφορετικά «πατήματα» θα έχει η κυβέρνηση εάν ο γενικός πληθυσμός πεισθεί να εμβολιαστεί σε μεγάλο βαθμό και δεν παρουσιαστούν αστοχίες, όπως έγινε με τα κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα και άλλη πορεία θα έχει εάν καταγραφούν προβλήματα και δυσλειτουργίες. 

Στις 20 Ιανουαρίου λοιπόν αρχίζει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού. Με βάση την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού προτεραιότητα σε αυτή τη δεύτερη φάση, έχουν οι πολίτες ηλικίας 85 άνω. 

Aπό την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου όμως, όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν αυτόματα μήνυμα που θα τους ενημερώνει για το ραντεβού τους. Η κατηγορία αυτή πολιτών θα λάβει δύο sms. Ο δικαιούχος οφείλει να επιβεβαιώσει και τα δύο sms εντός τριών ημερών.

Ταυτόχρονα, ανοίγει και η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού όσοι δεν έχουν κάνει εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση. Θα μπορούν να το κάνουν με τον ΑΜΚΑ μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, όπου ο πολίτης θα μπορεί να δει αν ανήκει στις ομάδες που εμβολιάζονται και αν ναι, θα μπορεί να κλείσει ραντεβού. 

Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο φαρμακείο της γειτονιάς τους, ή στα ΚΕΠ.

Οι επόμενες εμβδομάδες ισοδυναμούν χωρίς αμφιβολία με την αρχή μίας δύσκολης όσο και εξαιρετικά ευαίσθητης περιόδου από την οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει αλώβητη. Εφόσον αυτό συμβεί τότε θα δικαιούται να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία τόσο στο επίπεδο της μάχης απέναντι στον ιό, όσο και σε καθαρά πολιτικό επίπεδο. Σε αντίθετη περίπτωση το πολιτικό κεφάλαιο του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αρχίσει να επηρεάζεται. 

Σε κάθε περίπτωση μέσα στον επόμενο μήνα οι πολίτες περιμένουν από την κυβέρνηση να κάνει το χρέος της με κυρίαρχο γνώμονα τη δημόσια υγεία. Εάν τα καταφέρει θα έχει περάσει ένα σημαντικό εμπόδιο...

Κώστας Αλεξανδρής

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια