Η Apple προειδοποιεί για τον κίνδυνο που έχουν τα iPhone 12


Κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία ελλοχεύει με τη χρήση των iPhone 12, όπως έκανε γνωστό η Apple την Παρασκευή (23/01).

Τα smartphones της σειράς iPhone 12 είναι ικανά να δημιουργήσουν ηλεκτρομαγνητικά προβλήματα στους βηματοδότες και σε άλλες ιατρικές συσκευές, όπως έκανε γνωστό η Apple την Παρασκευή (23/01).

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση στον ιστότοπό της, η Apple επισημαίνει πως το πρόβλημα βρίσκεται στο νέο αξεσουάρ, τα MagSafe, στα οποία περιέχονται μαγνήτες.

Οι συμβατοί φορτιστές τύπου MagSafe διαθέτουν, επίσης, πομπό ραδιοφώνου και έτσι ορισμένες ιατρικές συσκευές μπορεί να ανταποκριθούν στους μαγνήτες αν αυτοί είναι σε κοντινή απόσταση, προκαλώντας αστοχία.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι νέοι φορητοί υπολογιστές ήταν εξοπλισμένοι με περισσότερους μαγνήτες από τα προηγούμενα μοντέλα.

Ποια η συμβουλή της Apple

Η Apple συστήνει τη διατήρηση των iPhone 12 και των MagSafe σε ασφαλή απόσταση, δηλαδή περίπου από 15 έως 30 εκατοστά μακριά από τις ιατρικές συσκευές.

Επιπλέον, συνιστάται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και τον κατασκευαστή ιατρικής συσκευής και, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι το κινητό τηλέφωνο και τα αξεσουάρ του εμποδίζουν την ορθή λειτουργία μιας ιατρικής συσκευής, η εταιρεία καλεί τους καταναλωτές να σταματήσουν τη χρήση τους.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια