Παναθηναϊκός 4Χ4 στην επίθεση και 5Χ5 στην άμυνα

INTIME SPORTS/ © Intime p.a.
Με... όπλο την άμυνά του, η οποία διατήρησε το μηδέν σε πέμπτο σερί ματς, ο Παναθηναϊκός πέτυχε την 4η διαδοχική του νίκη, με 2-0 επί του ΟΦΗ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής και πλησίασε στο -4 από τον τέταρτο της κατάταξης, ΠΑΟΚ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος έκανε ίσως το καλύτερό του ματς με την φανέλα του Παναθηναϊκού, «υπογράφοντας» στο φινάλε μία απ’ τις ωραιότερες φάσεις της σεζόν πριν ο Καμπετσής «σφραγίσει» το «τρίποντο» με σουτ μέσα από την περιοχή.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Λάζλο Μπόλονι, δεν άλλαξε την ενδεκάδα που πέρασε με «διπλό» από το «Κλεάνθης Βικελίδης», αφήνοντας στον πάγκο όλα τα «βαριά» συμβόλαια  (Μακέντα, Καρλίτος, Βιγιαφάνιες κ.α.).

Αυτό είχε ως συνέπεια να δείξουν οι «πράσινοι» μεγαλύτερη «φρεσκάδα», πίεσαν πολύ ψηλά από τα πρώτα λεπτά, αλλά δεν ήταν αναποτελεσματικοί, όποτε έφταναν στην περιοχή του Βάτερμαν. Ένα σουτ του Εμμανουηλίδη στο 17’, που πέρασε λίγο άουτ, ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν στο πρώτο ημίωρο.

Στο 32’, από φάση διαρκείας μετά από κόρνερ του Παναθηναϊκού, ο Εμμανουηλίδης έβγαλε μία πολύ «ζυγισμένη» σέντρα προς τον Σένκεφελντ, ο οποίος με άπιαστη κεφαλιά «έγραψε» το 1-0.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η άμυνα του Παναθηναϊκού συνελήφθη... κοιμώμενη, ο Σαρδινέρο έφυγε στην κόντρα και σκόραρε προλαβαίνοντας τους Σένκεφελντ και Διούδη. Το γκολ, όμως, δε μέτρησε, καθώς ο επιθετικός του ΟΦΗ ξεκίνησε από οριακή θέση οφσάιντ, όπως έδειξε το VAR.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε, με τον ΟΦΗ να παίρνει τα ηνία του αγώνα και να πιέζει την άμυνα του «τριφυλλιού».

Η ομάδα του Σίμου, όμως, δεν είχε την μεγάλη φάση με εξαίρεση το απευθείας σουτ του Σίμου στο 77΄ μετά από σέντρα του Ουές.

Δύο λεπτά μετά ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο 2-0, όταν μετά από πολύ ωραία συνεργασία των Βιγιαφάνιες, Μακέντα, ο Αϊτόρ δοκίμασε το αριστερό σουτ, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Ο ΟΦΗ πλησίασε στην ισοφάριση στο 82’, όταν μετά από σέντρα του Ουές, ο Διαμαντής έπιασε σκαστή κεφαλιά, υποχρεώνοντας τον Διούδη σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 87’ ο Αλεξανδρόπουλος έφτιαξε τη φάση της... χρονιάς έως τώρα! Πέρασε τρεις παίκτες του ΟΦΗ με απίστευτη ατομική προσπάθεια και τη στιγμή που κλείστηκε στην αντίπαλη άμυνα έβγαλε με καταπληκτικό τακουνάκι τη μπάλα προς τον Καμπετσή, που με ψύχραιμο πλασέ, έκανε το 2-0, «σφραγίζοντας» τη νίκη του Παναθηναϊκού.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια