Διεθνή ΜΜΕ αποκαλύπτουν: «Η κυβέρνηση Τ.Μπάιντεν έθεσε τον Μ.Άσαντ ως τον Νο 1 ξένο κίνδυνο»


Μετά την επιλογή του νέου Υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης Τ.Μπάιντεν πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Συρία καθώς όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ στην Ουάσιγκτον ο Μ.Άσαντ γίνεται ξανά ο νούμερο ένα στόχος της εξωτερικής πολιτικής.

”Ο Assad έγινε γρήγορα ο No 1 ξένος στόχος της διοίκησης του Biden. “Αυτοί οι τύποι θέλουν να τον ανατρέψουν να τον ρίξουν. Συρία Συρία ..Η Συρία είναι το μόνο που ακούω,στο full τα τύμπανα πολέμου. Μιλούν σαν να είναι αυτοί ο Μέγας Αλέξανδρος”, σχολίασε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.


Μάλιστα αυτή η επιλογή του  Αφροαμερικανού στρατηγού εν αποστρατεία Λόιντ Όστιν στην θέση του ΥΠΑΜ και καθώς ήταν ένας εκ των υπευθύνων για το φιάσκο με την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» για την ανατροπή της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Ασάντ και το «highlight» της καριέρας του ήταν όταν ομολόγησε στο Κογκρέσο πως υπάρχουν μόλις «4-5 μαχητές» στο πλευρό των ΗΠΑ την Συρία, καθώς οι υπόλοιποι από όσους εκπαιδεύτηκαν εντάχθηκαν στον ISIS ή στην Αλ Κάιντα, δείχνουν ότι πλέον επανήλθε με σκοπό να "κλείσει λογαριασμούς". 

Στην διάρκεια της προεδρίας του Μ.Ομπάμα ο Τ.Μπάιντεν είχε υποστηρίξει ενεργά την συριακή αντιπολίτευση λέγοντας ότι ο Μ.Άσαντ πρέπει να αποσυρθεί και να μεταβιβάσει την εξουσία κατηγορώντας των παράλληλα για εγκλήματα.

Ο Μπάιντεν ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για την Μέση Ανατολή αλλά στο ζήτημα της Συρίας ήταν μονίμως απέναντι στον Ν.Τραμπ που δεν ήθελε κλιμάκωση. Επομένως δείχνουν ότι είναι μόνο η αρχή!

Ο Άσαντ είχε πει σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της συριακής προεδρίας στο Facebook ότι στόχος είναι η επιστροφή των προσφύγων όμως, για τον Πρόεδρο της Συρίας, το «μεγαλύτερο εμπόδιο» για την επιστροφή των προσφύγων «εκτός από την τρομοκρατία που εξακολουθεί να υφίσταται σε ορισμένες περιοχές είναι ο αποκλεισμός που επιβλήθηκε στη Συρία», σε σχέση με τις κυρώσεις που επέβαλαν ιδίως οι Ηνωμένες Πολιτείες.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια