WRC Ράλλυ Monza: Οριακό προβάδισμα Sordo - Διατηρείται σε θέση κατάκτησης τίτλου ο Evans


Έπειτα από μια ημέρα με αμφίρροπη εξέλιξη, ο Dani Sordo έχει προβάδισμα μόλις 1'' του Esapekka Lappi, ενώ μπορεί ο Sebastien Ogier να είναι τρίτος, όμως ο Elfyn Evans που ακολουθεί, βρίσκεται σε θέση που αν τα πάντα έληγαν σήμερα, θα του χάριζε τον τίτλο.

Μπορεί η είδηση πως η πρώτη -και τρίτη- ημέρα του Ράλλυ Monza θα διεξαχθεί εντός της θρυλικής πίστας, να έκανε πολλούς από εμάς να θεωρήσουμε πως αυτές οι ειδικές διαδρομές θα είναι εύκολες και χωρίς απρόοπτα, όμως σήμερα αποδείχθηκε το αντίθετο. Η ημέρα μόνο ως "βόλτα στο πάρκο" δε μπορεί να θεωρηθεί για τα πληρώματα, αφού ενόψει της αυριανής και κατά τεκμήριο, δυσκολότερης ημέρας του αγώνα, καθώς οι ειδικές παραμένουν χιονισμένες, οι μάχες για τη νίκη, αλλά και για την κατάκτηση των δύο τίτλων (Οδηγών, Κατασκευαστών), παραμένουν ανοιχτές.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το σημερινό πρόγραμμα, αποτελούνταν από 5 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 69,61 αγωνιστικών χιλιομέτρων, οι οποίες είχαν χαραχτεί με άξονα την πίστα της Monza. Μεταξύ άλλων, περιλάμβαναν διαμόρφωση της ευθείας του "Ναού της Ταχύτητας", περάσματα από το περίφημο οβάλ κομμάτι, καθώς και από τους βοηθητικούς δρόμους.  

Η βροχή και η εναλλαγή πρόσφυσης στις ειδικές διαδρομές δυσκόλεψε τα πληρώματα, αφού σε αρκετά σημεία, ιδιαίτερα στους βοηθητικούς δρόμους, η επιφάνεια ήταν λασπωμένη, θυμίζοντας "Ράλλυ Ουαλίας με slicks", όπως ανέφερε ο Sebastien Ogier. Επιπλέον, η υδρολίσθηση βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη, με τους οδηγούς να την αναφέρουν διαρκώς, ενώ η επιλογή ελαστικών όχι μόνο δεν αποδείχθηκε όσο απλή (ελαστικά βροχής) έδειχνε, αλλά σε μεγάλο βαθμό διαμόρφωσε την έκβαση της ημέρας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια