WRC Ράλλυ Monza: Νίκη-τίτλος για Ogier, πρωταθλήτρια Κατασκευαστών η Hyundai


Με τη νίκη τους στο Ράλλυ Monza, οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia κατέκτησαν τον 7ο τίτλο της καριέρας τους, ενώ η Hyundai έκανε το "repeat" στους Κατασκευαστές, χάρη στο "2-3" των Ott Tanak-Martin Jarveoja και Dani Sordo-Carlos Del Barrio.

Μετά από τη δραματική εξέλιξη της χθεσινής ημέρας, σήμερα το Ράλλυ Monza δεν περιλάμβανε εκπλήξεις. Οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia πέτυχαν την 49η νίκη της καριέρας τους, γεγονός που τους χάρισε τον 7ο Παγκόσμιο τίτλο. Στο βάθρο των νικητών, τους συνόδευσαν οι Ott Tanak-Martin Jarveoja και Dani Sordo-Carlos Del Barrio, που με αυτό το αποτέλεσμα, πρόσφεραν το δεύτερο συνεχόμενο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών στην Hyundai.

Αν και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ έχουμε κατά καιρούς γίνει μάρτυρες μεγάλων ανατροπών, λίγοι ήταν αυτοί που θεωρούσαν πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σήμερα. Οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) είχαν δημιουργήσει διαφορά της τάξης των 20'' από τα πληρώματα της Hyundai -που δεν ήταν διατεθειμένα να διακινδυνεύσουν το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών,- η οποία για 3 ειδικές διαδρομές εντός πίστας, συνολικού μήκους μόλις 40,25 χιλιομέτρων, μπορούσε να θεωρηθεί ως διαφορά ασφαλείας.

Πράγματι, το γαλλικό πλήρωμα δε δυσκολεύτηκε να τη διατηρήσει, δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις του, καθώς σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή της ημέρας. Στον τερματισμό, οι Ogier-Ingrassia πανηγύρισαν για 7η φορά την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Οδηγών και Συνοδηγών, επίτευγμα που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, από τη στιγμή που έχει σημειωθεί με 3 διαφορετικές ομάδες (Volkswagen, M-Sport Ford, Toyota).


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια