WRC - Ράλλυ Monza: Ταχύτερος στην 1η ειδική διαδρομή ο Ogier


Το Ράλλυ Monza ξεκίνησε με μια μικρή ειδική διαδρομή εντός της πίστας, όπου τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Sebastien Ogier με Toyota Yaris WRC.

O 7ος και τελευταίος γύρος του φετινού WRC, το ασφάλτινο Ράλλυ Monza ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου με μια μικρή ειδική διαδρομή μήκους 4,33 χιλιομέτρων, εντός της πίστας. Αν και δεν υπήρχε βροχή, το οδόστρωμα παρέμεινε ιδιαίτερα γλιστερό, όπως παραδέχθηκαν αρκετοί από τους οδηγούς.

Από πλευράς χρόνων, οι 4 διεκδικητές του Πρωταθλήματος Οδηγών ήταν οι ταχύτεροι. Οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) πέτυχαν τον καλύτερο χρόνο, ενώ 0,5’’ πιο πίσω βρέθηκαν οι Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC). Τον τρίτο χρόνο, απέχοντας 2’’ από την κορυφή σημείωσαν οι Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC), ενώ οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC) ήταν τέταρτοι, με διαφορά 2,7’’ από τους teammates τους.

Την εξάδα, διαμορφώνουν οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) και Esapekka Lappi-Janne Ferm (Ford Fiesta WRC). Πρώτο «θύμα» του Ράλλυ Monza ήταν οι Takamoto Katsuta-Dan Barritt (Toyota Yaris WRC), όταν ο Ιάπωνας οδηγός έκανε λάθος σε ένα στενό σημείο που υπήρχε αλλαγή πρόσφυσης από άσφαλτο σε γρασίδι, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε ένα τοιχάκι πληγώνοντας το σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου και εγκαταλείποντας προσωρινά την προσπάθειά του.

Από ελληνικής πλευράς, οι Νίκος Παυλίδης-Allan Harryman έχουν σημειώσει τον 33ο χρόνο Γενικής, που τους φέρνει στην 23η θέση της κατηγορίας RC2 που συγκέντρωσε 54 συμμετοχές, με το Skoda Fabia Rally2 evo της ουγγρικής Eurosol.

Το Ράλλυ Monza θα συνεχιστεί αύριο, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, με 5 ειδικές διαδρομές μήκους 69 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Επιμέρους ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Monza, μεταδίδονται στη χώρα μας από την Cosmote Sport 7HD.

Live-timing, ωράριο και συμμετοχές μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC (www.wrc.com)

Νώντας Δουζίνας

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια