FBI: Συνεχίζεται το κύμα κυβερνοεπίθεσης σε υπηρεσίες των ΗΠΑ


Στόχος κυβερνοεπίθεσης έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες διάφορες υπηρεσίες των ΗΠΑ, με διάφορους φορείς, όπως το FBI να έχουν αναλάβει δράση.

Η κυβερνοεπίθεση στις κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εξακολουθεί να υφίσταται και να είναι μια αναπτυσσόμενη κατάσταση, ανέφεραν σε κοινή δήλωση το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), η Υπηρεσία Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της υποδομής ασφάλειας (CISA) και το Γραφείο του Διευθυντή του Γραφείου Εθνικών Πληροφοριών (ODNI).

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, το FBI, το CISA και το ODNI έχουν αντιληφθεί μια σημαντική και συνεχιζόμενη εκστρατεία στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με την οδηγία για την προεδρική πολιτική (PPD) 41, το FBI, το CISA και το ODNI δημιούργησαν μια ενοποιημένη ομάδα ψηφιακού συντονισμού (UCG), ώστε να συντονιστεί η αντίδραση σε αυτό το σημαντικό περιστατικό στον κυβερνοχώρο. Το UCG προορίζεται να ενοποιήσει τις ατομικές προσπάθειες αυτών των υπηρεσιών, καθώς εστιάζουν στις ξεχωριστές ευθύνες τους. Αυτή είναι μια αναπτυσσόμενη κατάσταση και ενώ συνεχίζουμε για να κατανοήσουμε την πλήρη έκταση αυτής της εκστρατείας, γνωρίζουμε ότι αυτός ο συμβιβασμός έχει επηρεάσει τα δίκτυα εντός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε αργά την Τετάρτη.

«Ως επικεφαλής της αντίδρασης προς την απειλή, το FBI ερευνά και συλλέγει πληροφορίες για να αποδώσει, να ακολουθήσει και να σταματήσει τους υπεύθυνους παράγοντες της απειλής. Το FBI έρχεται σε επαφή με γνωστά και ύποπτα θύματα και οι πληροφορίες που αποκτώνται μέσω των προσπαθειών του FBI, θα παρέχουν ενδείξεις προς τους υπερασπιστές των δικτύων και πληροφορίες στους κυβερνητικούς εταίρους μας, ώστε να υπάρξει περαιτέρω δυνατή ανταπόκριση» πρόσθεσε η δήλωση.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια