Και ρινικό σπρέι στη μάχη κατά της COVID-19


Ρινικό σπρέι κατά του κορωνοϊού ετοιμάζει μια επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, που βασίζεται στην αρχή της γονιδιακής θεραπείας.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron και ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια προσπαθούν να παρασκευάσουν ένα σπρέι για τη μύτη που θα προστατεύει από την COVID-19.

Η ιδέα βασίζεται στην αρχή της γονιδιακής θεραπείας με την εισαγωγή μέσω της μύτης και του λαιμού γενετικό υλικό σε κύτταρα, τα οποία σε απάντηση θα παράγουν ισχυρά αντισώματα που θα εμποδίζουν τις λοιμώξεις από τον νέο κορωνοϊό.

«Το πλεονέκτημα της προσέγγισής μας είναι ότι δεν θα χρειάζεται να έχει κανείς ένα ικανό ανοσοποιητικό σύστημα για να είναι αποτελεσματική» δήλωσε ο καθηγητής Τζέιμς Γουίλσον, ο οποίος είναι επικεφαλής του σχεδίου για το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.
Η μέθοδος δοκιμάζεται τώρα σε ζώα και θα προστατεύει από τον νέο κορωνοϊό για περίπου έξι μήνες με μία μόνο δόση και θα είναι συμπληρωματική στα μελλοντικά εμβόλια.

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε έρθει σε επαφή με τον Τζέιμς Γουίλσον, πρωτοπόρο στη γονιδιακή θεραπεία, για να ενημερωθεί αν το εργαστήριό του θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνολογία.

Η ομάδα του Γουίλσον κατάφερε να προχωρήσει μόνον μετά την ανάπτυξη από την Regeneron μιας θεραπείας που στηρίζεται σε κοκτέιλ συνθετικών αντισωμάτων.

Ο FDA χορήγησε προσφάτως επείγουσα έγκριση της θεραπείας, που χρησιμοποιήθηκε κυρίως στη θεραπεία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι το ρινικό σπρέι θα μπορέσει να ωθήσει τα ρινικά κύτταρα που προσβάλλονται να παράξουν τα αντισώματα της Regeneron και να αποκλείσουν έτσι οποιαδήποτε λοίμωξη από τον SARS-CoV-2 των πνευμόνων.
Οι παρενέργειες μπορεί να είναι λιγότερες από αυτές των εμβολίων που βρίσκονται σε στάδιο της έγκρισης.

Το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και η Regeneron προβλέπουν να ολοκληρώσουν μέχρι τον Ιανουάριο τις δοκιμές τους σε ζώα και να ζητήσουν από τον FDA το πράσινο φως για δοκιμές σε ανθρώπους.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια