Η διαστημική αποστολή της Κίνας «Chang’e-5» προσεληνώθηκε | Βίντεο


Το διαστημικό σκάφος «Chang’e-5» της Κίνας προσεληνώθηκε, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Διοίκηση Διαστήματος της χώρας την Τρίτη (01/12).

Η Εθνική Διοίκηση Διαστήματος της Κίνας (CNSA) ανακοίνωσε, την Τρίτη (01/12), ότι το διαστημικό σκάφος «Chang'e-5» προσεληνώθηκε βόρεια του Mons Rümker στο Oceanus Procellarum, στην κοντινή πλευρά του φεγγαριού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Global Times», κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσελήνωσης, οι κάμερες του οχήματος απαθανάτισαν φωτογραφίες της περιοχής.

​Η προσγείωση του σκάφους έρχεται 23 μήνες μετά την αντίστοιχη του προκατόχου του, του «Chang'e-4», αφού ήταν το πρώτο ανθρώπινο όχημα, που προσέγγισε την αθέατη πλευρά της Σελήνης.

Όπως μετέδωσε με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το πλήρωμα της CNSA που χειρίζεται το σκάφος από τη Γη, ελπίζει να ολοκληρώσει τη δουλειά του οχήματος μέσα στις επόμενες 48 ώρες και το «Chang'e-5» θα συγκεντρώσει περίπου δύο κιλά από το έδαφος της Σελήνης.

Η Ουάνγκ Γιανάν, εκδότρια του περιοδικού «Aerospace Knowledge», δήλωσε στους «Global Times» ότι το «Chang'e-5» έχει ένα νέο προηγμένο σύστημα που είναι πιο αποτελεσματικό στη συλλογή δειγμάτων απ' ό,τι τα προηγούμενα αντίστοιχα σκάφη.

Εάν τα δείγματα επιστραφούν με επιτυχία, θα είναι τα πρώτα που θα προέρχονται από το φεγγάρι από το 1976, όταν το διαστημικό σκάφος «Luna 24» της Σοβιετικής Ένωσης είχε συλλέξει τμήμα του σεληνιακού εδάφους από το Mare Crisium.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια