Η Ελλάδα εγκλωβισμένη ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη


Γράφει η δημοσιογράφος Λέττα Καλαμαρά

Τραγικά στοιχεία από τη δημοσκόπηση της MRB όπου 7 στους 10 πολίτες θεωρούν την οικονομική κατάσταση της χώρας από κακή έως πολύ κακή. Φυσικά τους κ.κ.Μητσοτάκη και Τσίπρα απασχολούν οι 3 στους 10 πολίτες που λατρεύουν το σημερινό πολιτικό σύστημα και ενδεχομένως τρέφονται από αυτό. 
Ο φόβος με ποσοστό 54%, η οργή με 37% και η ντροπή με 28% αποτυπώνουν τα συναισθήματα των Ελλήνων και προμηνύουν άσχημες εξελίξεις. Ασφαλώς οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας ενδιαφέρονται για τη νομή της αντιπροσωπείας της αποικίας των Γερμανών και την υπηρέτηση της εκλογικής πελατείας τους που διαγκωνίζεται για την κερδοφόρα εξουσία.

Ότι το 22%, ένας στους πέντε πολίτες, θεωρεί ακατάλληλους και τους δύο όμοιους για την Ελλάδα Πρωθυπουργούς είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο, όχι όμως αρκετό για να φέρει το χαμόγελο και την αισιοδοξία στους Έλληνες. 3 στους 5 πολίτες απεχθάνονται και φοβούνται το κενό φυσιολογικά και αναμένουν κάποιον να αναλάβει τη σωτηρία της ζωής τους. 

Ο 1 στους 5 φυσικά θα παραμείνει οπαδός της δουλοπαροικίας μας με μόνο μέλημα το ατομικό και οικογενειακό συμφέρον του μέσα από δάνεια και κονδύλια. Είναι ο εκφραστής του ελληνικού ονείρου της Ελλάδας κοιτίδας του παγκόσμιου ξεπλύματος χρήματος.

Το Βαθύ Κράτος με τους πελάτες των ουσιών, τα βαποράκια και τα βαπόρια, κρατάει την Ελλάδα όμηρο ανάμεσα σε πολιτικές επιλογές του συμφέροντός του αδιαφορώντας για τους πολίτες. Ελέγχοντας μέσα ενημέρωσης, δικαιοσύνη, κρατικούς αξιωματούχους, επιχειρηματίες και στελέχη έχει τον τρόπο να κρατάει την Ελλάδα με το κεφάλι κάτω. Πάντα πατριωτικά.

Η μοίρα της Ελλάδας ήταν πάντα να βρίσκεται ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη μέχρι να εμφανίζεται ο Οδυσσέας να την οδηγεί στις ρίζες της. Μέγα το μένος των ανθέλληνων για κάθε Οδυσσέα για αυτό και ο Κανένας αποτελεί τη μόνη λύση. 

Ελπίζουμε να τη βρούμε γρήγορα και χωρίς φόβο για το άγνωστο ώστε κάποια μέρα οι 7 στους 10 πολίτες να θεωρούν την οικονομική κατάσταση από καλή ως πολύ καλή.

Όχι πάντως με λύσεις νάρκωσης της πραγματικότητας και επενδυτές "μαϊμού", της επιδότησης από τα πλυντήρια της Ευρώπης, κύριε Μητσοτάκη. Λάθος Εφιάλτη επιλέγεται για τους Έλληνες ως πρωθυπουργός τους.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια