Οι τοξικές ευχές των ηγεσιών


Του Απόστολου Αποστόλου

Θα μαστιγωθούν και πάλι τα αφτιά μας από ευχές στερημένες από έννοιες, θα πολιορκηθούμε για μια ακόμη φορά από προσποιητές ειρωνείες ευχών που ψάχνουν να βρουν συνένοχους στα αφηγήματα των εξουσιών. Ευχές που λειτουργούν σαν ικεσίες δύναμης.

Τα δρομολόγια των ευχών θα είναι πολλά αλλά θα είναι άκυρα. Ποιες θα είναι οι ευχές του Πρωθυπουργού και της Προέδρου της Δημοκρατίας, να στοιχηθούμε όλοι στο υγειονομικό καθήκον του εμβολιασμού, ώστε να χτιστεί το μητσοτάκειο αφήγημα του υγειονομικού success story.

Και οι ευχές της Εκκλησίας θα είναι το ίδιο παγωμένες και ριγμένες μέσα στην απογοήτευση. Το ράσο και η φανφάρα των αρχιερέων θα μας παροτρύνουν να δείξουμε φρονιμάδα στους Χαλδαίους μάγους της θεραπευτικής και να δεχτούμε τον διωγμό μας ως πιστοί Χριστιανοί.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποταγμένα και εκείνα στις υγειονομικές βουλγκάτες αφού θα μας ποτίσουν με μπόλικη πανουργία του τρόμου, θα βρουν και καμιά παρόλα εύπεπτη για τις ατέλειες του χειρισμού της μητσοτάκειας κυβέρνησης. Πως αλλιώς θα δικαιολογήσουν τη συναίνεση τους παρά να κατακρίνουν τα κατακριτέα στην επιφάνεια τους, και όχι στην ουσία τους.

Και εσύ ευνουχισμένε νεοέλληνα που δεν έμαθες να ξεχερσώνεις το παραμύθι και τη ψευτιά, που γιατροπορεύεσαι με ληγμένες ρετσέτες και που δεν κατάλαβες ότι το «χρόνια πολλά» για τους εξουσιαστές σου, έχει τη σημασία του «ζωή σε εμάς», απορροφάσαι από ευέλικτες εορταστικές «χασμουρητές» ευχές.

Δεν είδες ταλαίπωρε νεοέλληνα ότι τα κάστρα της ελλαδικής γραικίας, σου έχουν υποβαθμίσει τα δικαιώματα σου; Την ατέρμονη κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το 2010 δεν την ένιωσες; Δεν χόρτασες αερολογίες του μοιρολατρικού ραγιαδισμού δέκα χρόνια τώρα; Τα κόμματα που διαχειρίστηκαν την οικονομική κρίση, δεν είναι τα ίδια σήμερα που διαχειρίζονται την υγειονομική κρίση; Τι περιμένεις; Πόσο θέλεις να ανοσοποιηθείς από το τεφρό κύκλωμα της παρακμής;

Σε μακέλεψαν με τα μνημόνια εκείνοι οι πολιτικοί που σάπιζαν στο έλος της κακοφορμισμένης ηθικής τους.

Οι ίδιοι σε κουρσεύουν με την απόλυτη συνενοχή των νέων Δαμιανών (ιατρογνώμονες) και αντί να σε ενημερώνουν για την εξέλιξη της νόσου σε ενδοβάλλουν με τους ονειροκρίτες του Αρτεμίδωρου.

Αντί να φέρνουν φάρμακα, σου υπόσχονται ίαση με εμβόλια, αλλά το εμβόλιο δεν είναι το τέλος της πανδημίας. Και πότε, όταν ο ιός ακολουθεί την καμπύλη της εξαφάνισής του, γιατί σύμφωνα με όλες τις βιβλιογραφίες αυτοί οι ιοί εξαφανίζονται σε 1, με 2 χρόνια.

Το παράξενο είναι ότι δεν βρικολακιάζουν οι τύψεις των νεοελλήνων, που εγκρίνουν τα ασεβέστερα και κατακρίνουν τα σεβαστά. Μάθε νεοέλληνα με τη λερωμένη συνείδηση σου, ότι τα πολιτικά ανθρωπίδια σε σκεπάζουν με τη μιζέρια τους και σε δουλεύουν ψιλό γαζί. Με 190 ιχνηλάτες σ’ όλη τη χώρα, σου υπόσχονται ότι θα χαρτογραφήσουν όλα τα πιθανά κρούσματα του ιού.

Τίποτε δεν είναι αθώο χωρίς αποδείξεις αθωότητας νεοέλληνα. Γι’ αυτό αντιστάσου στις φετινές ευχές των ηγεσιών, είναι τοξικές, γεμάτες υποθηκευμένα συμφέροντα, είναι αερολογίες χωρίς αποχρώντα λόγο, σε σπρώχνουν σε αποτεφρωτήρια.

Ο δηκτικός ποιητής Θεόδωρος Σκουρλής έχει γράψει: «Υπηρετήσαμε όλοι (οι ηττημένοι) / με την ίδια αγωγή σαν λεύτεροι / τη θλίψη των τυράννων μας / των νικητών…»

Ας μην πνιγούμε, αυτή τη φορά στις ευχές των νικητών.

Απόστολος Αποστόλου, Δρ. Φιλοσοφίας
Πηγή antinews.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια