Τι θέλεις δηλαδή; Να ξανάρθει ο Αλέξης;


Του Strange Attractor​​

Έχουμε και λέμε…

Η οικονομία πάει κατά διαόλου.

Η αγορά στενάζει, με τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες να παίρνουν ηρεμιστικά προκειμένου να μην αυτοκτονήσουν.

Οι δε άλλοτε πανίσχυροι οικονομικά ταξιτζήδες είναι ήδη είδος προς εξαφάνιση.

Ο κορονοϊός προελαύνει πιο γρήγορα και από τον Χαφτάρ (αλήθεια, τι απέγινε αυτός;), με τις ΜΕΘ και τις διασωληνώσεις να σπάνε αρνητικά ρεκόρ, και με μόνη ελπίδα μας πλέον το περιβόητο εμβόλιο, που αν πιστέψουμε τον Κικίλια θα μας σώσει, και αν ακούσουμε τους ειδικούς θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, ακόμη και στα διόδια… ναι, καλά διαβάσατε. Αυτό μας είπε μια «ειδικός».

Όπως και να ‘χει, οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες… το εμπεδώσαμε.

Η εγκληματικότητα θεριεύει, το ίντερνετ σέρνεται, ο τουρισμός απέθανε, ο Μεγάλος Περίπατος χορτάριασε και οι δημοσιογράφοι απεργούν.

Γιατί; Διότι μπορεί να μοιράστηκαν τα χρήματα του Πέτσα για να κάνουν αποκλειστικά φιλοκυβερνητική προπαγάνδα εδώ και μήνες, αλλά στο ’90 ο υπουργός τους ξεγέλασε, κάνοντας έναν νόμο δώρο στους καναλάρχες και στους επιχειρηματίες της ενημέρωσης, επιτρέποντάς τους να κρίνουν οι ίδιοι πόσοι ρεπόρτερ τους αρκούν, χωρίς κυβερνητικά πλαφόν.

Και άντε καλά, οι δημοσιογράφοι των ιδιωτικών κρατικοδίαιτων ΜΜΕ απεργούν για τις δουλειές τους.

Εκείνοι όμως της ΕΡΤ γιατί συμμετέχουν;

Μιας ΕΡΤ που έχει χιλιάδες «δημοσιογράφους», πιο πολλούς κι από τους κηπουρούς της, οι οποίοι μόλις προχθές (μαζί με εκείνους του ΑΠΕ) πήραν δώρο μεγάλες αυξήσεις, αφού ναι μεν είναι «δημόσιοι υπάλληλοι» αλλά δεν είναι, αφού δεν εμπίπτουν, λέει, στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου…

Τουρλουμπούκι αλά γκρεκ…

Στα εξωτερικά θέματα η Βόρεια Μακεδονία είναι παντού Μακεδονία σκέτη, αλλά δεν αντιδρά κανείς, αφού σεβόμαστε τη Συνθήκη των Πρεσπών μιας και κατά τη ΝΔ, το κράτος έχει συνέχεια (όταν μας συμφέρει).

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να αλωνίζουν στο Αιγαίο, σε λίγο θα διεκδικούν και το Ιόνιο, αλλά εμείς εκεί… σταθεροί… ακράνια… περιμένοντας από την ΕΕ και τη φίλη και σύμμαχο Γερμανία να της επιβάλλουν αυστηρές κυρώσεις.

Ίσως το κάνουν κάποτε, αφού πρώτα η Γερμανία ξεπουλήσει ό,τι βιομηχανικό ή οπλικό προϊόν της έχει απομείνει στον Σουλτάνο. Μέχρι τότε περιμένουμε στο ακουστικό μας.

Ευτυχώς όμως που έχουμε τον αδιάβλητο πατριώτη Δένδια και την εθνοπρεπή ΠτΔ, οι οποίοι συνεχίζουν την αταλάντευτη περήφανη πολιτική του Προκόπη και του Μπάνου, στέλνοντας κάθε τόσο αυστηρά μηνύματα… δεξιά κι αριστερά, κι ό,τι πιάσει.

Όσο για τις «ροές» και τους «πρόσφυγες πολέμου» (από χώρες που δεν έχουν πόλεμο), τι να πούμε πλέον; Όλα έχουν ειπωθεί με το παραπάνω.

Μαύρα κι εκεί τα μαντάτα, εκτός κι αν θεωρήσουμε επιτυχία την αποσυμφόρηση των νησιών, μιας και οι ικέτες μεταφέρονται κατά χιλιάδες στην ενδοχώρα.

Όπου να’ ναι ολοκληρώνεται και η καταγραφή των ΜΚΟ από τον Κουμουτσάκο, και τότε να δείτε πανηγύρια και χαρές.

Ίσως μάλιστα το πούνε και στις ειδήσεις τα κανάλια, τα οποία εδώ και πολλά τέρμινα τα έχουν ξεχάσει όλα αυτά τα δευτερεύοντα που κάποτε ήταν πρώτο θέμα.

Και μέσα σε όλο αυτό το μπάχαλο, που μέχρι και οι κατ’ εξοχήν τυχερές λόγω συγκυριών εταιρίες κούριερ τα έπαιξαν, θυμίζοντας ΕΛΤΑ του 1950, τι κάνει η κυβέρνηση;

Με τι ασχολείται;

Με τα παραπάνω οικονομικά και εθνικά δράματα;

Με τα συνεχιζόμενα λοκντάουν;

Με τη θεσμοθετημένη αμορφωσιά των παιδιών μας (βλ. τηλεκπαίδευση);

Μπα… Εκτός του να περνάει σκοτεινά νομοσχέδια σχεδόν εν κρυπτώ, στα φανερά κυρίως ασχολείται με το νοικιασμένο σπίτι του Αλέξη δίπλα στο κύμα.

Αυτό είναι το κυρίαρχο θέμα, και λίγο η μεγαλοσύνη και η ανθρωπιά του Κυριάκου, που έκανε την αυτοκριτική του για την περίφημη ποδηλατάδα στην Πάρνηθα.

Αυτά είναι τα σοβαρά ζητήματα του τόπου, που θα ‘λεγε κι ο Στρατούλης.

Πόσο νοίκι πληρώνει το γελαστό παιδί, για να απολαμβάνει τη θάλασσα πιάτο.

Με αυτό το καυτό ζήτημα ασχολούνται υπουργοί, βουλευτές, επικοινωνιολόγοι, τρόλ, χειροκροτητές και λοιποί λιβανιστές των αρίστων.

Όλα τα άλλα τα λύσαμε.

Λες και ο νυν πρωθυπουργός μένει σε ημιυπόγεια γκαρσονιέρα στο Μπραχάμι.

Λες και ξεχάστηκε το σπίτι του Μολιέρου (ή του Βολταίρου, δεν θυμάμαι καλά), και τα διάφορα θαλασσοδάνεια για την απόκτησή του.

Λες και ο Ανδρέας από το «κωλόσπιτο» έπεσε… ο οποίος παρεμπιπτόντως όχι μόνο δεν έπεσε τότε, αλλά επέστρεψε δριμύτερος.

Λες και οι οπαδοί του γιαλαντζί Τσε θα τον απαρνηθούν επειδή μένει σε βίλα.

Λες και δεν ήξεραν ότι έστελνε τα παιδιά του στο πιο ακριβό ιδιωτικό σχολείο της Ελλάδας, όταν παράλληλα συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά της ιδιωτικοποίησης της παιδείας.

Τα ήξεραν όλα αυτά, και τον ψήφιζαν με δυο χέρια.

Άρα, ό,τι και να πουν τα τρολ για την τωρινή βίλα, δεν πιάνει τόπο.

Όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του, και ούτε χίλιες πληρωμένες δημοσκοπήσεις δεν θα τον σώσουν.

Βέβαια, να τα λέμε όλα, η κυβέρνηση έχει ένα σοβαρό σοβαρότατο πολιτικό επιχείρημα: «Τι θέλετε δηλαδή; Να γυρίσει ο Σύριζα;»

Αυτό λοιπόν το βαρυσήμαντο επιχείρημα το βλέπω να επαναλαμβάνεται παντού, σε συζητήσεις με χειροκροτητές, αλλά και στα σόσιαλ μύδια, όπου τη σκυτάλη της πληρωμένης παραπληροφόρησης την έχουν πάρει τα νέα τρολ, της ΝΔ αυτή τη φορά.

Μιας ΝΔ, να θυμίσω, που έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στις προσλήψεις μετακλητών αλεξιπτωτιστών «συμβούλων», κλπ.

Εξ ου και το ανεξέλεγκτο λιβάνισμά της στα διάφορα ηλεκτρονικά φόρα.

Και αυτό το ερώτημα είναι που δεν έχει απάντηση.

Ερώτημα που το θέτουν ακόμη και νεοδημοκράτες οι οποίοι καταψήφισαν κάποτε τον Σαμαρά, για να μην πλΕρώνουν ΕΝΦΙΑ, στέλνοντας τον Μπάνο στη Βουλή, κάποιοι και τον Αλέξη, και που σήμερα θυμήθηκαν την… παράταξη.

Είναι σαν να λένε ότι μεταξύ τυφλών προτιμάμε τον μονόφθαλμο.

Μια έμμεση ομολογία αποτυχίας των αρίστων.

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση και οι δυο είναι τυφλοί, με την επικινδυνότητα του καθενός να είναι θέμα μικρής ποιοτικής διαφοράς.

Και με μόνους κερδισμένους πάντα τους φίλα προσκείμενους στον τυφλό που κάνει κουμάντο ιδιώτες κρατικοδίαιτους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Αυτά ζούμε, και σε άλλα με υγεία...

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια