Τώρα, κύριε Τσιτσιπά μου, θα έτρωγες ροφό στα Λεγραινά!


Κατηγορούν ανοήτως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα γιατί νοίκιασε ή αγόρασε σπίτι πάνω στην θάλασσα  ή γιατί έστειλε τα παιδιά του σε ένα πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο. Ποιος Έλληνας δεν θα ήθελε σπίτι πάνω στο κύμα; Τα συριζόπουλα, όμως, κήρυξαν πόλεμο στον Τσιτσιπά, επειδή θέλει τα Harrods στην Αθήνα. Διότι, νεαρέ πρωταθλητή, σε «έπιασαν» να συνομιλείς με τον Κυριάκο και την Μαρέβα! Αν χαιρετούσες τον άχαστο, θα έτρωγες τώρα ροφό στα Λεγραινά! 

Ροφό σαν κι αυτούς που ήξερε να πιάνει ο άλλος μεγάλος επαναστάτης «της πρώτης φοράς Αριστερά», ο Πάνος ο Καμμένος. Έπεφτε ο Πάνος με το ψαροντούφεκο, έπιανε καραούλι στα στενά ο A/ ΓΕΕΘΑ με τους βατραχανθρώπους, και οι πληθυσμοί των ροφών κήρυτταν στην συνέχεια εθνικό πένθος. Αλλά ο πρωταθλητής Τσιτσιπάς δεν πήρε παράδειγμα από τον συγχωρεμένο τον Μαραντόνα. Αν είσαι Αριστερός μπορείς να κάνεις τα πάντα και να απολαμβάνεις την ασυλία της αγέλης. Αν δεν είσαι Αριστερός φταις που πας στην Εκκλησιά, φταις και που δεν πας! Η κεντρική ιδέα είναι αν είσαι Αριστερός ή όχι. Ο πρωταθλητής Τσιτσιπάς έκανε το θανάσιμο λάθος να συνομιλήσει με τον Κυριάκο και την Μαρέβα. 

Βρίσκω πολύ ανθρώπινο να θέλει ένας πολίτης να βλέπει το απέραντο γαλάζιο. Είναι δικαίωμά του να πάει να μείνει δίπλα στην θάλασσα, στην άκρη του βουνού ή του κόσμου. Το ερώτημα κάθε φορά για όλους τους πολιτικούς είναι το πόθεν έσχες. Αν αυτό καλύπτεται, δεν βλέπω τον λόγο να γίνεται τέτοιος «χαμός». Θα μου πείτε ότι πρόκειται για μία λογική αντίδραση απέναντι σε μια μερίδα του κοινού που έχει εκπαιδευτεί από τον κ. Τσίπρα να λοιδορεί τους αντιπάλους του και για μικρότερα «παραπτώματα». Έτσι είναι. Αλλά αυτή η λογική είναι που θα οδηγήσει τους συντρόφους πίσω στις στέπες της πολιτικής, στην έρημο της ανυπαρξίας. 

Ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει σήμερα ένα κοινό με αναφορές στον λαϊκισμό, αλλά κι αυτό το κοινό δεν έχει μάθει να ποντάρει σε χαμένες παρτίδες. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείσει ότι θα διεκδικήσει σύντομα την εξουσία, κι αυτοί ακόμη θα τον εγκαταλείψουν. Αυτή την αγωνία εκφράζει σήμερα και δικαίως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό και ανεβάζει τους «τόνους». Κι επειδή δεν βρίσκει ή δεν ψάχνει έναν ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο με προτάσεις, καταλήγει να κυνηγά (και πάλι) την σκιά της Μαρέβας. Αλλά δεν θα τους πάρουμε στο κυνήγι για ένα σπίτι. Ή για το γεγονός ότι έχουν πλούσιους φίλους. Ούτε καν για την υποκρισία τους. Θα τους αφήσουμε να επιστρέψουν μόνοι τους εκεί που ανήκουν. Στο 3%...

Θανάσης Μαυρίδης

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια