Η κίνηση ματ Μητσοτάκη και η «εκκωφαντική» σιωπή Τσίπρα


Από την μία ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην αναγκαιότητα επιτυχίας της επιχείρησης εμβολιασμού. Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας  αποφεύγει επιμελώς κάθε σαφή αναφορά επί του θέματος. Τυχαίο; Μάλλον όχι, αν σκεφτεί κάποιος ότι ήδη ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην παίρνει θέση στις επίμονες προτάσεις του κ. Μητσοτάκη να το κάνουν από κοινού, προκειμένου να σταλεί το σωστό μήνυμα στην κοινωνία. 

Οι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες προσεγγίσεις των δύο ανδρών πάνω στο θέμα του εμβολίου είναι απολύτως ενδεικτικές της λογικής που υπάρχει πίσω από την στρατηγική ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο χρονικό διάστημα. Χωρίς αμφιβολία βασικός άξονας των εξελίξεων των προσεχών μηνών θα είναι η επιτυχία ή όχι των εμβολιασμών στη χώρα μας. Αν εμβολιαστεί ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας τότε θα μιλάμε για μία πολιτική νίκη Μητσοτάκη, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει πολλά σε αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση ο κ. Τσίπρας θα μπορεί να προχωρήσει πιο εύκολα στην συνολική αμφισβήτηση της στρατηγικής της κυβέρνησης πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. 

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ένα κομμάτι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη «φλερτάρει» με τους αρνητές και μάσκας και εμβολίου, επιθυμώντας να εκμεταλλευθεί κομματικά την αγανάκτηση πολλών πολιτών εξαιτίας της πανδημίας. 

Το πιο βασικό για την κυβέρνηση λοιπόν είναι να  πειστούν οι πολίτες ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, από την στιγμή που είναι εγκεκριμένο από όλους τους αρμόδιους φορείς. 

Η όλη επιχείρηση εμβολιασμού θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, όπως αναγνωρίζει το Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία θα υπάρχουν δυσκολίες οι οποίες θα πρέπει να ξεπεραστούν στην πορεία.

Έχουν ήδη εξασφαλιστεί οι χώροι σωστής αποθήκευσης του εμβολίου καθώς και οι όροι ασφαλούς και γρήγορης μεταφοράς στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, που έχουν οργανωθεί σε κάθε γωνιά της χώρας. Για τον συντονισμό του όλου εγχειρήματος, λειτουργεί στο Επιχειρησιακό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας μεγάλη ομάδα στελεχών από τα Υπουργεία Υγείας, Ψηφιακής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη. Στόχος της κυβέρνησης  είναι να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν, όσοι περισσότεροι πολίτες είναι εφικτό, γεγονός που θα σημάνει την αρχή του τέλους της πανδημίας.

Κώστας Αλεξανδρής

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια