«Γκρέμισε» ότι έχτισε στο Μιλάνο ο Παναθηναϊκός

INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ MATTHAIOS
Ο Παναθηναϊκός «γκρέμισε» ότι «έχτισε» στο Μιλάνο, μία εβδομάδα νωρίτερα.

Η μεγάλη νίκη επί της Αρμάνι δεν είχε συνέχεια για το «τριφύλλι», που ηττήθηκε απόψε (11/12) στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων από την Ζαλγκίρις Κάουνας με 69-81 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Euroleague.

Στο πρώτο από τα τρία εντός έδρας ματς που έχει να δώσει ο Παναθηναϊκός (ακολουθούν άλλα δύο την ερχόμενη εβδομάδα, αρχής γενομένης με αυτό της Τρίτης απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης) παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και ηττήθηκε από μία ομάδα που προερχόταν από έξι σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Οι Λιθουανοί, όμως, ευτύχησαν να έχουν σε τρομερή βραδιά τον Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος με 24 πόντους (6/8 τρ.) «πλήγωσε» πάρα πολύ την ελληνική ομάδα. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό η Ζαλγκίρις δεν έχασε ούτε μία φορά την πρωτοπορία στο σκορ.

Ξέφυγε ακόμη και με 12 πόντους στο δεύτερο 10λεπτο, ωστόσο ένα εξαιρετικό 7λεπτο των γηπεδούχων στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου έφερε το ματς στα ίσια (50-50). Κι εκεί που ο Παναθηναϊκός έδειχνε ικανός για την ολική ανατροπή δέχτηκε σερί 10-0, βρέθηκε πίσω με 50-60 και στο τελευταίο 10λεπτο παρότι μείωσε σε 67-72, οι φιλοξενούμενοι είχαν τις λύσεις και πέτυχαν την 6η τους νίκη σε 13 ματς.

Αντίθετα, για τον Παναθηναϊκό η αποψινή ήταν η 8η ήττα σε 12 αγώνες, κάτι που σημαίνει ότι τα δύο ματς που ακολουθούν στην έδρα του θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό κατά πόσο θα μπορέσει ν΄ αντιδράσει και να πλησιάσει στην πρώτη οκτάδα.

Σπουδαία εμφάνιση από τον Γιώργο Παπαγιάννη (10 πόντοι, 11 ριμπάουντ και 3 μπλοκ), που δε συνδυάστηκε με νίκη, ενώ από τη Ζαλγκίρις έλαμψε το άστρο του Μάριους Γκριγκόνις με 24 πόντους και 6.8 τρίποντα.

Στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ ο Παούλιους Γιανκούνας ανέβηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές όλων των εποχών στη Euroleague. Απέναντι στους «πράσινους», ο Λιθουανός φόργουορντ έφτασε τα 354 παιχνίδια στο κορυφαίο ευρωπαϊκό διασυλλογικό πρωτάθλημα μπάσκετ. 


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια